ŞABAN DİŞLİ, 1; ZAHİD AKMAN 2... Adı Deniz Feneri e. V davasına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman"ın yakın çevresiyle yaptığı istişarelerde, görevi bu koşullarda yerine getiremeyeceği gerekçesiyle istifa kararı aldığı öğrenildi
Ancak Akman, CHP"li üyelerin baskısıyla istifa etmiş görüntüsü vermemek için bir süre daha bekleyeceğini dile getirdiği bildirildi.

ANKA"nın edindiği bilgiye göre, RTÜK Başkanı Zahid Akman görevinden bir süre sonra istifa edeceği öğrenildi. Akman"ın yakın çevresiyle yaptığı istişarede, “Üyelikten istifa edeceğim ancak CHP"li üyelerin baskısıyla olduğu izlenimi vermemek için bir süre daha bekleyeceğim” dediği öğrenildi. Akman"ın, istifa kararında adının Deniz Feneri e.V iddialarına karışmış olmasının yanı sıra önümüzdeki dönem TBMM'de görüşülecek olan RTÜK Yasası"nda hükümeti zora sokmak istememesinin de etkili olduğu belirtildi. Akman'ın yakın çevresine, "Bu tartışmalı ortamda RTÜK yasasını Meclis'ten geçirmek çok zor, hükümeti de sıkıntıya sokarız" dediği öğrenildi. Akman'ın istifa için bir zamanlama yapmayı planladığı, Deniz Feneri iddiasıyla başlayan tartışmalı ortamın soğumasını beklediğini söylediği öğrenildi.

-“İSTİFA ETMEK BAZEN MEYDAN OKUMAKTIR”-

Akman"ın istifasını isteyeceği ancak CHP"Li üyeler nedeniyle olmuş izlenimi vermemek amacıyla bir süre daha bekleyeceği iddialarına RTÜK"ün CHP"li üyesi Şaban Sevinç, “İstifa etmek suçu kabul etmek demek değildir. Bu anlama gelmeyebilir. Eğer suçlu değilseniz, 'ben aklanacağım arkadaş' diyerek yürekli bir şekilde istifa edebilirsiniz. İstifa etmek bazen meydan okumaktır” dedi. Sevinç, ANKA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu kadar ağır iddialar karşısında korkup koltuğa yapışmak ve RTÜK"ü bu şaibelerin gölgesinde çalışılamaz bir duruma sokmak bir marifet değildir. Böyle durumlarda kendisine güvenen cesur insanlar şerefli bir şekilde istifa eder. İstifa etmek suçu kabul etmek demek de değildir. Bu anlama gelmeyebilir. Eğer suçlu değilseniz, 'ben aklanacağım arkadaş' diyerek yürekli bir şekilde istifa edebilirsiniz. İstifa etmek bazen meydan okumaktır. Şahsen kişisel bir husumetim yok. Böyle bir husumetim var da ondan dolayı istifa etmesini istiyor değilim. Ortada RTÜK"ü derinden sarsan ağır iddialar var. Bu nedenle istifasını istiyoruz.”