CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın bundan sonra RTÜK üyesi olarak görevini sürdüreceğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Sayın RTÜK üyeleri, lütfen kendinizi Zahid Akman'la eşitlemeyin. Kendi kimlik ve kişiliğinizi, saygınlığınızı korumak için RTÜK'te Zahid Akman ile aynı sıralara oturmayın. Almanya'da mahkumiyetle sonuçlanan Deniz Feneri e-V davasının sanıklarından ve o davanın yargıya mal olmuş belgelerine göre, 'Nitelikli dolandırıcılığı meslek edinmiş' birinin sizlerle aynı statüde olmasını içinize sindirmeyin.

Alman yargısının 'kurye ' dediği, 'Almanya'ya girerse sorgulanacak, gözaltına alınacak' diye kayıtlara geçirdiği biriyle aynı sıralarda oturmaya, kendiniz için değilse bile çocuklarınız için, medyanın saygınlığı ve yapacağınız denetimlerin güvenilirliği için karşı çıkın.

Evrakta sahtecilik dahil, hakkındaki iddialar nedeniyle başkanlığı bırakmak zorunda kalan birinin üye olarak görevini sürdürmesine boyun eğmeniz, sizi bir süre daha o görevde tutar ama bu, Zahid Akman gibi biri başkan olamıyor ama üye olabiliyor anlamına gelir. Üyelik kriterlerini tartışmalı hale getirir.''

Bu durumun, RTÜK üyelerini ''töhmet altına sokacağı'' görüşünü savunan Tamaylıgil, ''Bırakalım kamuoyunu, RTÜK üyeleri olan sizleri ailelerinizin, çocuklarınızın gözünde bile sorgulanır duruma düşürür. Kurumunuz ile kendi saygınlığınız için Akman'sız bir RTÜK Üst Kurulu gereğine inanarak, ister açık açık, ister kapalı kapılar arkasında sesinizi yükseltin. Size de RTÜK'e de bu karşı çıkış yakışır. Yoksa Zahid Akman'la eşitlenmiş olursunuz'' açıklamasında bulundu. - haber 7