Geçen 4 Mayıs’ta Başbakan Erdoğan’ın Kastamonu mitingi sonrasında Başbakanlık ve Ak Parti otobüslerinin yer aldığı konvoya, mesai arkadaşı şehit Recep Şahin ile birlikte eskortluk görevi sırasında bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda, kırılan cam parçalarından başından yaralanan 2 çocuk babası polis memuru Metin Kuş, saldırı sonrasında ilk önce çocuklarını düşündüğünü söyledi. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Metin Kuş, aynı şubede çalıştığı ve şehit düşen mesai arkadaşı Recep Şahin’in ailesine başsağlığı diledi. Kuş, "Recep kardeşimin ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Allah ailesine ve çocuklarına sağlıklı uzun ömürler versin" dedi.
 
ÇOCUKLARIMLA HELALLEŞMEYİ DÜŞÜNÜYORDUM
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Kastamonu programında evinde ziyaret ettiği Polis Memuru Metin Kuş, "Sağ olsunlar evimizde ziyaret ettiler. Hoş geldiler" dedi. Ilgaz Dağı’daki saldırı ile ilgili olarak "Yaradan nasip etti, şükürler olsun biz böyle bir olaydan çıktık" diyen Metin Kuş, "İnsanın başına böyle bir şey geldiği zaman hayal gibi, ama acı bir gerçek. Düşünebildiğim, olay sonrasında çocuklarımdı. Kendileriyle helalleşmeyi düşünüyordum. Şükür mevlama. Mevlam bize yeni bir hayat nasip etti" dedi.
 
Aslen Çankırılı olan Metin Kuş, Kastamonu’da yeniden doğduğunu belirterek, "Doğasıyla, insanıyla güzel bir şehirde böyle olmasını istemiyorduk. Allah bundan sonrakilere, kötüye fırsat, devlete zeval vermesin" diye konuştu.
 
Saldırı sonrası Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu’nun kendisini hiç yalnız bırakmayıp, çok ilgilendiğini söyleyen Metin Kuş, "Sayın emniyet müdürümüz benimle çok ilgilendiler. Ankara ve buradaki hastane süreci de dahil, ilgi alakalarını gösterdiler. Tüm emniyet mensubu arkadaşlarım hastanede ve evimde ziyarete geldiler " dedi.