HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

AYDINPOST HABER SERVİSİ-ASTİS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saylı, bugün düzenlediği basın toplantısında MHP adayı Hüseyin Aksu'yu eleştirdi.
"ASTİS'i aklına geldikçe evladım diyor" şeklinde konuşan Başkan Saylı, "Sayın Hüseyin Aksu, Astis kooperatif ortaklarına taahhütname başlığı altında bilgilendirme yazısı ile Aydın Belediye Başkanı ve kooperatif yönetim kurulu başkanlığı sırasında kooperatif faaliyetleri ile ilgili yanlış, gerçekleri yansıtmayan iddialarda bulunmuştur" dedi.
Saylı, "Yapılan iddialar kooperatif kayıtları ve adli mercilere intikal eden konulara da girerek kooperatif yönetim kurulumuzu suçlamaktadır. Amaç duvara çamuru at tutmasa da izi kalır mantığıdır. Esnafın, küçük sanayicinin yatırmış olduğu aidatların hesabını sormaktadır. Halbuki bilmelidir ki, bizler de onlardan birisiyiz ve her gün iç içe görüşmeler yapmaktayız. ASTİS'in parasını soruyor. kendisinin yönetim kurulu başkanı olduğu dönemde Aydınspor adı altında ASTİS üyelerinin paralarının nerede kullanıldığını Sayın Aksu daha iyi bilir. Paralar kendi döneminde uçmuştur. Yönetime çamur atmaya çalışıyor fakat kendisi daha da batıyor. İddia edilen tüm konular mahkeme kararlarıyla da ispat edilir. Güven bunalımından dolayı 884 üyeden şu anda 650'si kalmıştır. Sayın Aksu, ASTİs için evladım diyor. İnsan evladına böyle mi davranır? Önce evladının kimliğini alması gerekirken evladını ortada bırakmıştır. Evladının kimliğini biz aldık. Astis'in bütün tapularını kooperatife devrettim diyor. Gelin görün ki, sanayi ile ilgili olmayan Tepecik Beldesinde ücreti ödenerek alınan 7 bin metrekare tapu teslim edilmiştir. Bu rakam bizim çalışmalarımız ve gayretlerimizle 908 bin metrekare olmuştur. Sayın Aksu'nun yapmış olduğu işlemler yasalara aykırı olup, yapılan işler kooperatife ve dolayısıyla ortaklara zarardan başka bir şey vermemiştir. Aksu, Astis'in 2002-2009 yılları arasında çöktüğünü söylüyor. Halbuki 2004 yılında kendileri çökerttiler. Bu tarihten sonra ise Astis'te gösterdiğimiz çalışmalarla Astis çökmedi, şaha kalktı. Sayın Aksu, küçük sanayicinin alın terini yalahla dolanla iç edenlerden hesap soracğız ve tarihi kara bir leke olarak geçeceklerdir diyor. Değerli üyelerimiz kara leke bize mi yoksa Sayın Aksu'ya mı daha çok yakışıyor? Ona zamanında çok güvendik fakat hüsrana uğradık. Tekrar aynı hataya düşmeyelim" diye konuştu.
Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Mustafa Saylı, Astis'in sorununun kalmadığını, tek gerekenin para olduğunu söyledi.
Saylı, gerekirse Aksu'ya karşı dava açabileceklerini de bildirisinde açıkladı.