Büyük bir tempoyla çalışmalarını yürüten Akın'ın Perşembe günkü çalışma adresi Bandırma ve Gönen oldu. Çalışkan Milletvekilinin çalışmalarının detayları şu şekilde;

Akın ilk olarak; Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK tarafından atılan roket sonucu şehit olan Piyade Er Orhan Faruk Baytekin'in cenaze törenine katıldı. Akın, şehidin kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diledi.

Akın daha sonra Bandırma Edincik mahallesini ziyaret etti. Hemşerileriyle bir araya gelerek Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Muharrem İnce'ye desteklerini istedi. Milletvekili Akın, “Ürettiğini hakça bölüşen, laik demokratik bir Türkiye için sandığa gidelim. Türkiye'yi kutuplaştıran hamaset diline son vererek, ülkemizi yeniden aydınlık günlere kavuşturmamız için bu seçimler bizlere büyük bir fırsat sunuyor. Bu fırsatı mutlaka değerlendirerek; saraylıları emekli etmemiz gerekiyor. Türkiye, yeni demokratik bir anayasayı halkımızla birlikte hayata geçirebilecek, yıkılmış kamu kurumlarını ve yozlaşmış kadroları sil baştan inşa edebilecek, geri kalmış ve bağımlı ekonomik düzenin yerine milli bir üretim ve bölüşüm sistemi kurabilecek; yoksulların, ezilenlerin ve adalet arayan mağdurların yanında cesaretle durabilecek, hak, hukuk ve adalet için mücadele edebilecek bir partiye sahiptir. Bu parti, Halkın partisidir. Bu parti, Cumhuriyet'in partisidir. Bu parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. “

Akın sonrasında Gönen Çobanhamidiye, Kocapınar, Fındıklı mahallelerini ziyaret etti. Akın, “Cumhuriyete reklam arası diyen zihniyete; demokratik yoldan en güzel cevabı vereceğiz. 24 Haziran'da yoksulluğa, yoksunluğa, eşitsizliğe, adaletsizliğe dur diyeceğiz. 24 Haziran'da zafer muhteşem olacak.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından seçim güvenliğinin sağlanması için görevlendirilen 12 milletvekili arasında olan Akın, görev yeri Erzurum'a yola çıktı.