Batman Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek olan 1. Kürtçe Kısa Film Yarışması'nın jüri üyeleri arasında Fatih Akın, Kazım Öz, Özcan Alper, Ahmet Soner ve Suncem Koçer yer alıyor.

Hazırlıkları uzun süredir devam eden 1. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Yarışması 12-14 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılacak bir festivalle sonuçlandırılacak. Batman Belediyesi sponsorluğunda Batman"da yıllar önce açılan ilk sinema salonu olan ve adını Yılmaz Güney"den alan Yılmaz Güney sinema salonu, her sezon onbinlerce Batman"lı sinemasevere nitelikli ve özgün filmler sunarak kente farklı bir sosyal kültür kazandırmış durumda.

Şimdi de Yılmaz Güney sinema salonunda aynı isimle Türkiye"de ilk kez bir Kürt Kısa Film yarışması düzenleniyor. Kürt sinemasının gelişimine katkı sunmak, bu alanda çalışan amatör ve profesyonelleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla düzenlenecek. I. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Yarışması"nın jürisinde Ahmet Soner, Fatih Akın, Kazım Öz, Suncem Koçer ve Özcan Alper yer alıyor.

BİRİNCİYE 5 BİN LİRA ÖDÜL

Kısa film çeken bir çok genç sinemacıyı heyecanlandıran yarışmaya yoğun bir ilgi bekleniyor. Mezopotamya Sinema ve Batman Belediyesi tarafından organize edilen yarışmaya kırk iki kısa film kabul edildi. Üç gün boyunca bütün yarışma filmlerinin gösterileceği, çeşitli panellerin yapılacağı ve deneyimli yönetmenlerin çektikleri kısa filmlerden bir seçkinin sunulacağı festival programının sonunda ödül töreni yapılacak. Birinci olan film 5.000 TL, ikinci olan film 3.000 TL, üçüncü olan film ise 2.000 TL"lik ödülün sahibi olacak. 'Jüri Özel Ödülü' ve 'Yılmaz Güney Sineması Seyirci Ödülü' almaya hak kazanan filmler de birer plaket ile ödüllendirilecek.