Didim Belediyesi Su İşleri Müdürü Salih Turan su aboneliğinde Akıllı Kart su aboneliğinin hem kiracı hem de mal sahibine avantajlar getirdiğini söylerken, belediyenin içerisine kurulan Kios makinesi sayesinde 24 saat vatandaşların kredi kartı da kullanarak su alabileceklerini bildirdi.
Didim Belediyesi"nce uygulamaya sokulan "Akıllı Kart Su Aboneliği" ile kiracı ile mal sahibi arasındaki pürüzlerin ortadan kalkacağını ileri süren Didim Belediyesi Su İşleri Müdürü Salih Turan yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Eski saatlerde mal sahibi ile kiracı arasında su aboneliği için işlemler yapılıyordu.Ödenmeyen su faturaları yüzünden işlemler yapılamıyordu şimdi tüm bu sorunlar Akıllı Kart Su aboneliği ile ortadan kalktı. Çünkü bir kez alınan bu sayaç sonrasında mal sahibi, su aboneliği için verilen kartı kiracıya verecek. Kiracı karta dolum yapmazsa su kullanamayacak. Kartına su doldurursa su kullanabilecek. Su faturası ödenmedi, suyumuz kesildi derdinde kurtulması anlamında akıllı kart sistemi vatandaşlarımız açısından önemli. Kiracı evden çıkarken de su kartını, ev sahibine verecek ve aralarında sorun kalmayacak.”
KREDİ KARTI İLE SU ALINABİLİYOR
Didim"de akıllı kart su aboneliği kullananların su sıkıntı çekmemesi için belediye içerisine Kios makinesi de koyduklarını belirten Turan “Belediyemiz hafta içi, hafta sonu 24 saat açık, Gece gündüz burada görevliler bulunuyor. Suyu biten vatandaşımız kredi kartını da kullanarak buradan işlemlerini yapabilecek ve suyunu alabilecek.”dedi.