Albayrak, düzenlediği basın toplantısında son yıllardaki teknolojik yatırımları hakkında bilgi verdi. Ege Bölgesi'nde 55 şubeyle 26 yıldır faaliyette bulunan Körfez Dershaneleri'nin franchise sistemiyle şube sayısını 200'e çıkardığını belirterek, "Dershanemiz, 2012-2013 eğitim öğretim döneminden itibaren bütün sınıflarını akıllı tahtalarla donatacak. Bunlar piyasadaki benzerlerinden oldukça farklı özelliklere sahip. Dahili bilgisayar donanımlı olup kendinden sinevizyonlu, multiboard teknolojisiyle üretilmiştir. Görerek ve yaşayarak öğrenmenin, eğitim öğretimin en önemli noktası olduğu artık tartışılmaz bir gerçektir. Bu sistemle soyut öğretim, hayalde canlandırma, klasik öğretme metotları bir kenara atılacak, yerine somut öğretim, görsel algılama ve modern öğretim sistemi getirilecektir." dedi.

Körfez Yayın Kurulu tarafından hazırlanan ve aynen akıllı tahtaya aktarılan "akıllı defter" sayesinde lise ve bağlı olarak YGS-LYS müfredatının dijital ortama aktarıldığını vurgulayan Albayrak, "Öğrencilere dört cilt olarak verilecek bu akıllı defterler sayesinde not tutma çilesi sona erecek, öğrenciler bu deftere kısa notlar alacaktır. Böylece konular hızlı ilerleyeceği için sınıf içi soru çözümü, sorularla tekrar gibi öğretimin olmazsa olmaz yöntemleri rahatlıkla uygulanabilecektir. Öğretmenin ve öğrencinin çözeceği sorular hem yazılı hem de görüntülü olarak hazır olacağından yazımıyla vakit geçmeyecek, sadece çözüm yolu not aldırılacaktır." şeklinde konuştu.

Öğretim etkinliğinin en önemli yönlerinden birinin de konu tekrarı olduğunu söyleyen Genel Müdür Albayrak, "Körfez Yayın Grubu, öğrencilerin konuları zaman zaman tekrar ederek unutmalarının önüne geçmek amacıyla Körfez TV'yi kurmuştur. İnternet ortamında yayın yapan bu televizyon sayesinde öğrencilerimiz, istedikleri zaman dershanede veya okulda gördükleri konuları tekrar etme imkanına sahiptir. Yıl içinde öğrenci, dershane idaresi tarafından kendine verilen şifreyle girebileceği bu sitede öğretmenden ders dinlemekle kalmayacak, konuyla ilgili örnek soru çözümlerini de izleyebilecek." dedi.

Öğrencilerine her ay en az bir deneme sınavı uyguladığını, bunun bütün Körfez dershaneleri öğrencileri arasında değerlendirildiğini ifade eden İdris Albayrak "Öğrencilerin en çok sıkıntı çektikleri noktalardan biri olan yanlış soruların doğru çözümünü öğrenmenin zorluğunu gidermek maksadıyla oluşturulan Körfez Video'da her denemenin çözümü yapılır ve sınavdan sonra öğrencilerin hizmetine sunulur." ifadelerini kullandı.

Öğrencinin başarısını etkileyen en önemli faktörlerden birinin de derslere devamsızlık olduğunun altını çizen Albayrak, şunları kaydetti: "Öğrenmeye çalıştığı konunun bir bölümünü kaçıran öğrencinin, o konuyu toparlaması gerçekten zor olmaktadır. Öğrencinin derse devamını ciddi bir şekilde kontrol etmenin, onun başarısını arttırdığı bir gerçektir. Bu nedenle Körfez Dershaneleri, öğrencinin derse devamını sağlamak için yoklamaları ders defterine veya yoklama kâğıdına değil, cep telefonu veya doğrudan akıllı tahta üzerinden almaktadır. Böylece öğrencinin istemeden de olsa zaman zaman başvurduğu yoklama fişini kaybetme, numarasının üzerini karalama gibi olumsuzluklara meydan verilmez. Bunu bilen öğrenciler de derse devam hususunda daha dikkatli davranır."