Filmlere taş çıkartacak bir plan yapan Bahri Bayram, kuru sık bir silah satın alarak 155 polis İmdat'ı aradı. Başka bir kişi gibi kendini tanıtan Bayram, polislere Samandıra Osmangazi Mahallesindeki boş alanda silahlı bir kişi olduğu ihbarını yaptı.

Telefonda polislere aslında kendi eşgalini veren Bayram üzerindeki kıyafetleri de ayrıntılı bir şekilde telefondaki polise anlattı.

Olay yerine gelen polis ekipleri gelen ihbardaki eşgala uygun kişinin kimliğini kontrol etmek istedi. Tam bu sırada Bahri Bayram belindeki tabancayı çekerek polislere doğrulttu. Ne olduğunu anlayamayan poliste silahını çekerek Bahri Bayram'a silahını bırakmasını söyledi. Ancak çılgın genç polislerin ikazlarına rağmen silahını bırakmayınca polis ekipleri havaya uyarı ateşi açtı. Tüm uyarılara rağmen Bahri Bayram silahını bir türlü bırakmadı. Polis Bayram'a “silahını bırak yoksa vururuz" deyince o da "ben de zaten ölmek istiyorum" diye karşılık verdi.

Olay yerine gelen ekipteki memurlar Bayram'ı ikna etmeye çalışırken Bahri Bayram'ın bir anlık dalgınlığından faydalanan diğer polisler üzerine atlayıp etkisiz hale getirdi. Elindeki silah alınarak ekip otosuna bindirilen Bahri Bayram Asayiş Büro Amirliğine getirildi. Burada sorgulanan Bayram'ın ifadesinde, borçlarını ödeyemediği için intihar etmek istediğini söylediği öğrenildi. Üzerinden borçlarının yazılı olduğu bir de intihar mektubu çıkan Bayram garson olarak çalıştığını ancak bir aydır işsiz olduğunu söylerken ele geçirilen silahı intihar etmek için aldığı, mermi almak istediğinde ruhsatı olmadığı için alamadığı belirtildi.

Ancak bu ilginç olayın ardından polisin ele geçirdiği silahın kuru sıkı olduğu tespit edildi. Bayram'ın elindeki silahın kuru sıkı olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Çılgın gencin daha önce iki kez intihar girişiminde bulunduğu tespit edilirken bu kez de akıllara durgunluk veren böyle bir plan yaptığı ortaya çıktı. Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğindeki sorgusu tamamlanan Bayram Karakoldan çıkarılırken yüzünü kapatarak “neden polise kendini öldürtmek istedin" şeklindeki soruya “psikolojik" diye cevap verdi. Zanlı daha sonra sağlık raporunun alınmasının ardından adliyeye sevk edildi./milliyet