Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli futbol adamlarından biri olan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin her sözü olay oluyor. Lig TV'de yayınlanan 2'ye 1 programında Ömer Güvenç ile Bahri Havadır'ın sorularını cevaplayan Denizli, yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Bahri Havadır, 'Bugüne kadar bazı açıklamalarınız yanlış anlaşıldı, yanlış değerlendirildi. Hep manşetlere çıktınız. İçimizdeki İrlandalılar gibi. Akıl almam akıl veririm gibi' deyince Denizli, 'O benim değil, Fatih'in (Terim)' karşılığını verdi. Havadır, 'Akıl aldığınız insanlar da var mı?' diye sorunca Denizli şunları söyledi: Senden alıyorum, Ömer'den (Güvenç) alıyorum, futbolcumdan alıyorum, kızlarımdan alıyorum, bahçıvandan alıyorum. Akıl almanın zararı yoktur. İşine geleni alırsın, işine gelmeyeni almazsın. Fazla beyinden üretilen işine geleni alırsın. Ben olaylara böyle yaklaştığım için bu kadar eleştiriliyorum. Bir cevap veriyorum 5 sene konuşuluyor. Kim olursa olsun futbol sadece teknik adamların bir oyunu değildir. Herkesin bir düşüncesi vardır. Ama onları dinlememe mani yoktur. Burada şu da var. Bana sürekli akıl verenin de aklını tartarım yani. Değerlendirmem değil ama sürekli vıdı vıdı... Habire olur olmaz fikirleri üretmemeniz lazım.

Ayağımızın altına muz kabuğu koymayın
Biz takım olarak taraftarımızla direkt olarak olmasa da endirekt olumsuzluğu paylaşan bir grubuz. Diyebilir ki bazıları 'Sizinle ne alakası var'. Bu bütünlük ne kadar zarara ve dumura uğrarsa uğrasın yansıması herkese olacaktır. Başkanımıza böyle bir yaklaşım sergileniyorsa sadece başkanımız ve yönetimimiz etkilenmez. En fazla mücadele eden benim futbolcularım etkilenir. Beşiktaş'ta aynı tribün uğultuları ile göreve başladım. Ama sene sonunda 'Yeter Demirören yeter' diyen tribünler daha sonra 'Yeter Demirören yeter, bu kadar kupa yeter' diye bağırdı, çünkü daha başkası yoktu. Tablo yine oraya gidiyor.

LANET OLSUN DEMEM
BEŞİKTAŞ'IN kaybı yok. Ben Galatasaray'ın başında, Fenerbahçe'nin başında çocukluğumdan beri Beşiktaşlı olduğumu açık açık söyleyen biriyim. Bir Beşiktaşlının yürüyüş anında kendi ayağını kaydıracak bir muz kabuğunu koymaması lazım. Bir-iki mağlubiyet ile lanet olsun diyecek biri değilim. Biz geçen sezon 3 hafta kala şampiyonluğu garantilemiş olsak çalışma şansım yüzde sıfırdı. Çalışmayacaktım.

Tabata 15 milyon euro kazandıracak
'Tabata 1. alternatifimiz değildi' diyen Mustafa Denizli, Brezilyalı futbolcuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: O dönemde ben mali portresine bakacak durumda değildim. Geçmiş zaman ama şu anda evet mi, hayır mı derdim buna net bir karar veremem. Başkanımız benim isteklerime evet diyebilmek için belki biraz aştı derler ya. Tabata'nın o parası miktar olarak fazla gibi gözüküyor. Bunu 3 aylık dönemde bu para az mıydı, çok muydu değerlendirmesini yapamazsın. Gün gelecek öyle bir hareket yapacaktır ki, Beşiktaş'ın belki 15 milyon euro kazanmasına neden olacak bir hareket yapacaktır. Bu Tabata'ya olumsuz bir yaklaşımdır. Bu kadar şeyi nasıl karşılayabilirim düşüncesini hep taşıyacaktır. Son derece üzülüyor. Tabata normal futbolunu şu anda oynayamıyor.

Fener'e defans yapmayacağım
Denizli Fenerbahçe derbisinde Trabzon'daki gibi defans yapıp yapmayacağı sorulunca şu karşılığı verdi: Hayır. O çok zor bir ortamda oynandı. Son derece yüksek bir maç. Dünyanın en kolay işi bir teknik adam için defans yapmak. O ayrı bir zeka gerektirir. Defans yaparak çoğu maçı da kazanmışımdır. Futbolda zor olan hücum organizasyonudur. Tüm hayatım bunun üzerine kuruludur. Beşiktaş'ın bugün itibarıyla oynadığı futboldan hiç mutlu değilim, hatta hiç mutlu değilim. O şampiyonluk potasının içinde mücadele eden bir Beşiktaş bulacaklar.

İyileşirse kale Hakan'ın
Kaleciler çok önemlidir. Hakan yükselişte ama ciddi bir sakatlık geçirdi. Derbi için yetişebilir mi bilmiyorum. Göze geldi. Hakan ile Rüştü arasında da problem olmaz. Hakan iyileşirse Hakan oynayacak.

Biri gidecek Delgado gelecek
ŞİMDİ biri gidecek. Delgado'nun gelme şansı yüksek. Ocak ayının hemen başında aramıza dönecek. Bunu herkesin görmesi, bilmesi lazım. Çalışmalarını tempo olarak yükseltti. İyiye gidiyor. Şimdi ben bir isim açıklarım o açıkladığım ismin dışında biri sakatlandı. Sonra ne olacak. Herkes bana isim ver isim ver diyor. Güç durumda kalıyorum. Delgado'yu ben arıyorum, arkadaşları arıyor, tribünler arıyor, kendisi de arıyor.

Tello gelsin konuşacağım
Tello'nun kendine has bir mutsuzluğu var. Milli takım aralığından sonra çok detaylı bir konuşma yapacağım. Fırsat bulamadım. Çok yetenekli bir futbolcu. Ama bu sezon bunu ortaya çıkaramadı. Fırsat mı bulamadı derseniz, fazlasıyla buldu. - akşam