İngiltere'de uzun zamandır konuşulan "anaokulu tacizcileri"nden Vanessa George'a, hapisten çıktığında, halkın kendisine olan tepkisinden korumak için yeni bir kimlik ve ev verilecek.
İki çocuk annesi 39 yaşındaki George, 1 yaşındaki çocuklara bile tacizde bulunduğu için dün ömürboyu hapis cezası almıştı. Ancak, kadının sadece yedi yıl sonra hapisten çıkabileceği öğrenildi. İnsan hakları yasalarına göre de, kendisine yeni, gizli bir hayat da, İngilizler'in vergilerinden gelecek parayla sağlanacak.
Dün Bristol'da gerçekleştirilen duruşmada, bir anne bu duruma çılgına dönerek George'u öldürmekle tehdit etti.
Başka bir öfkeli anne de, "Serbest bırakılmalı, böylece insanlar ona hakettikleri cezayı verebilir" diye konuştu.
George'un taciz olaylarındaki suç ortaklarından 39 yaşındaki Angela Allen da, en az beş yıl olmak üzere, süresi belirsiz hapis cezası aldı.
Diğer suç ortağı tacizci Colin Blanchard'ın cezası ise daha sonra açıklanacak.
Polisin özellikle ilgilendiği ise, serbest kaldıktan sonra yaşadığı yer olan Plymouth'a geri dönme ihtimali. George, Plymouth'daki "Küçük Ted'in Anaokulu"ndaki çocukları taciz etmişti.
Dün görülen davaya getirilirken kalabalığı durdurmakta zorlanan polis, duruşma salonunda da ailelerin gösterdiği büyük tepkilerden sonra George'u koruma programına almaya karar verdi.
Şimdi İngiltere'de tartışılan, bir çocuk tacizcisine, vergi mükelleflerinin parasıyla yeni bir hayat sunulup sunulamayacağı.../milliyet