Diyarbakır Adliyesi'nde bulunan güvenlik kameraları ile çok sayıda klima hırsızlar tarafından çalındı. Tadilata alınan adliye binasında güvenlik kameraları söküldü ve geçtiğimiz yıl yeni klimalarla değiştirilen klimalar depolandığı bölüme konuldu. Tadilat sırasında hırsızlığın yapıldığı ve yaklaşık 20 bin TL'lik malzemenin kaybolduğu öğrenildi.

Diyarbakır Adliyesi'ndeki tadilat çalışmalarını fırsat bilen hırsızlar, adliyenin bodrum katında bulunan depoya girdi. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde adliye binasının arka kısmından içeri giren hırsızlar, alt katta bulunan malzeme deposunda bulunan kullanılmayan eski 60 yakın klima ile 15 güvenlik kamerasını çaldı. Hırsızların değişik günlerde kamera kayıt odasındaki polis memurlarının iftarlarını açtığı sırada depoya girdikleri ve geldikleri arka kapıdan yakalanmadan kaçtıkları öğrenildi.

Polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlatırken, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı da maliyeti yaklaşık 20 bin TL'yi bulan malzemelerin çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.