Açılış törenine çevre belediye başkanları ve milletvekili aday adayları yoğun ilgi gösterdi.
Altıntaş Mahallesi 334 Sokak No:16/A adresinde açılışı yapılan Akgül Ofset & Matbaacılık, Anadolu ve Adalet Gazeteleri merkez bürosunun açılışına AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Vali Yardımcısı Bayezıt Bestami Alkan, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Nazilli Baro Temsilcisi Av.Ayhan Nuri Ünal, Nazilli Eski Belediye Başkanı Esat Ergüler, Nahit Menteşe Kız Meslek ve Meslek Lisesi Müdüresi Serpil Şahbudak, Nahit Menteşe Kız Meslek ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Akif Gençler, Kırlıoğlu İncir İşletmesi Sahibi Yaşar-Nurettin Kırlıoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, sivil toplum ve kamu kurum, kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda iş adamı ve Aydın Milletvekili aday adayları katıldı.
Açılış töreninde AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı konuşmasında; “Bizler Nazilli"de, Aydın"da ve bölgelerimizde açılan bu tür iş yerlerimizin açılmasından gurur duyuyoruz. Özellikle Nazilli"de bulunan tesisimiz ve bizleri bilgilendiren gözümüz kulağımız olan bu basın kuruluşumuzun yeni modern tesislerine kavuşması bizleri çok sevindirdi. Bizler yerel basınımızın güçlenmesinden yanayız. Bundan da mutluluk duyuyoruz” dedi.
Nazilli"de birçok ilke imza attığını ve ilkeli yayınları ile Adalet ve Anadolu gazetelerinin Nazilli"ye hizmet ettiğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"da konuşmasında; “Nazilli"mizde gerçekten gerek yerel basınımız, gerekse ulusal basınımız Nazilli"nin duyurulması için elinden geleni yapıyor. Gerek Uzun Yaşam olsun, gerekse bölgesel tatlarımız olsun tüm Türkiye"ye hatta Dünya"ya duyuruyorlar. Haberlerde her zaman Nazilli için faydalı bir şeyler görüyoruz. Bugün yeni dizayn ve yeni baskı tesisleriyle daha modern hizmet etmek için girişimde bulunan Mehmet Akgül kardeşimize ve ekibine yeni iş yerlerinde başarılar ve bol kazançlar diliyorum. Nazilli"mize ve Aydın"ımıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.
“NAZİLLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bölgede yaşanan olayların halka duyurulmasında yerel gazetelerin büyük bir misyon üstlendiğini belirten Adalet-Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Akgül Ofset & Matbaacılık işletme sahibi Mehmet Akgül; “Gazeteciliğin bir ekip işi olduğunu bu işe başladığım kısa süre içerisinde anladım. Nazilli ve Aydın"ın en iyi ekibine sahip olmamız bizim bu sektörde iyi bir yere gelmemizi sağladı. Bunun için ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. 2000 yılında Nazilli"de açtığım ilk işletmem Akgül Ofset & Matbaacılık ile matbaa sektöründe hizmet vermeye başladım. Daha sonraki dönemlerde ise ilçede yaşanan olayların halka duyurulmasında yerel gazetelerin büyük bir misyon üstlendiğini düşünerek 30 Ağustos 2006 yılında Adalet gazetesini yayın hayatına soktuk. 1 Ekim 2009 tarihinde ise Nazilli"nin en eski gazetelerinden 26 yıllık Anadolu Gazetesini de bünyemize kattık. Her geçen yıl artan makine parkurumuzu deneyimizle birleştirerek hep bir adım önde olmanın avantajı ile bölgenin en güçlü sesi olmaya çalışıyoruz. Artan makine parkurumuz nedeniyle matbaa tesisimizi ve gazetelerimizin merkez bürosunu geçtiğimiz aylarda ayırma kararı aldık. Yeni Sanayi Sitesi 517 sokak D6 blok 117-119 ve 121 nolu dükkanları birleştirerek yaklaşık 500 metrekarelik kapalı alana sahip bir matbaa tesisi kurduk. Kurduğumuz tesiste 1 adet Xerox DuoColor 12 dijital baskı makinası, 3 adet maşalı heildelberg baskı makinası, 2 adet 46x64 heildelberg pompalı, 2 adet Giotin Bıçak, 1 adet Gestetner ve 1 adet Ramada Baskı makinası ile Nazilli ve Aydın bölgesine hizmet ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ise makine parkurumuzu daha da genişleterek hizmet kalitemizi artırma amacındayız” dedi.