Eksik askerlik hizmeti yaptığı gerekçesiyle 7 Eylül 2007 tarihinde, 22 yıl sonra hakkında celp kararı çıkartılan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın Askeri Yüksek İdare Mahkemesi(AYİM)'e yaptığı iptal başvurusunun kabul edilmesinin ardından ilk kez konuştu ve seçimlerde yeniden aday olacağını belirtti.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılarak, 22 yıl sonra askere çağrılması karşısında çok zor günler geçirdiğini belirterek, “9 ay boyunca çok zor günler geçirdim. Ancak, hukukun üstünlüğüne olan güvenimi hiçbir zaman kaybetmedim. Ortada bir yanlışlık olduğunu ve bunun askeri mahkemeden döneceğine olan inancımı da hiç yitirmedim. Sonuçta tüm belgeleri eksiksiz olarak mahkemeye teslim ettik ve mahkeme de askerlik hizmetimde hiçbir kusur olmadığı yönünde karar vererek, hakkımdaki celp kararını kaldırdı” dedi.
Yaşadıklarını hiç zaman unutmayacağını kaydeden Akdoğan, “Yaşadığım bu kişisel olay nedeniyle bazı olumsuzluklar yaşandı. Ancak, Kuşadalılar ile birliket kısa süre içerisinde kapsamlı bir yatırım hamlesi başlatacağız. Kuşadalıların da desteğini arkamıza alarak Kuşadası"nın ihtiyacı olan tüm alanlarda geniş bir yatırım hamlesi başlatacağız “ dedi. Akdoğan, alınan karardan sonra bir haftalık izne çıktığını kaydederek, “ Eşim ve çocuklarımla bir haftalık bir tatil yapıp, döneceğim. 20 Temmuz"da da yeni dönem için adaylığımı açıklayacağım bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Bu zor günlerimde bana destek olan herkese teşekkür ediyorum “ diye konuştu.