Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Kızılay Mersin Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası başlattı.

Yapay olarak üretilemeyen tek dokunun 'kan' olduğunu belirten Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, "Kan hayati sıvıdır, yani kan hayattır. Kan veren can verir, hayat kurtarır. Sağlığın korunmasında da kan vermenin etkisi önemlidir.

Bu nedenle düzenli kan verme alışkanlığını tüm halkımıza kazandırmalıyız. Unutmamak gerekir ki, kan bir gün hepimize lazım olabilir. Ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması için sağlıklı herkesi gönüllü kan bağışçısı olmaya çağırıyorum” dedi.

Türk, başlattıkları kan bağışı kampanyasının, 'Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır' sloganı ile düzenlendiğine işaret ederek, "Kan, her an hepimize lazım olan bir dokudur. Bu nedenle kan verme alışkanlığı edinmek, halk sağlığının korunmasının yanında, hayatların kurtarılmasını da sağlar.

Akdeniz Belediyesi ile Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına tüm halkımızı davet ediyorum. Kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza, personelimize ve Kızılay'a teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi ile Kızılay işbirliğinde düzenlenecek olan kan bağışı kampanyası, bugün 09:30 ila 17:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Kan vermek isteyen yurttaşlar ve belediye personelinin gün içinde, Akdeniz Belediye binası girişine kurulacak kan alma istasyonuna başvurmaları gerekiyor.