Bakan Akdağ, 12 Haziran'da yapılan milletvekili seçimlerinde, AK Parti'ye verilen destekten dolayı Erzurum'da gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretlerini Tekman ilçesiyle tamamladı.
 
Akdağ, bir çay evinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ülkede hiç kimseyi ayırt etmeden herkese eşit hizmette bulunduğunu söyledi.
 
Ülkede vesayet demokrasisi döneminin yaşandığını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:
 
''Siz şimdi yüksek yargıyla milletin iradesini ortadan kaldıracak kararlar verilen dönemleri hatırlayın, anayasayı değiştirmeden önce, referandumdan önce... Böyle demokrasi olmaz ki. 'Vesayet demokrasisi' diyoruz biz ona. Yıllarca bizim yerimize, milletin yerine karar verdiler. Öyle değil mi? Rahmetli Menderes'i zalim bir biçimde asanlar güya kurdukları o uyduruk mahkemelerde ona ne demişlerdi biliyor musunuz? Arkadaşlarına ve rahmetli Menderes'e, 'Sizi buraya getiren kuvvet böyle istiyor' demişlerdi. Kimdi onları oraya götüren kuvvet? Darbeciler değil mi?'' 
 
Akdağ, vesayet arzusunda olanların bu arzularını kıracak bir şekilde sivil bir anayasanın da yapılması gerektiğini ifade etti.
 
AK Parti'nin ülkeyi kalkındırmaya kararlı olduğunu belirten Akdağ, şöyle devam etti:
 
''Biz bu ülkeyi kalkındırmaya, bu gençlerimizin yarınını parlak yapmaya, bu ülkeyi zenginleştirmeye ve ortaya koyduğumuz o bir kase tastan herkesin payını almasına kararlıyız. Gücümüz de var, kuvvetimiz de var, irademizi bu yönde kullanacağız Allah'ın izniyle. Kardeşliğimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Başka çıkar yolumuz yoktur. Bugün Türkiye, sadece kendisini geliştiren, kendisine yeten bir ülke değil. Türkiye'nin vazifesi sadece kendine ait de değil. Türkiye, bütün mazlum milletlerin bugün ümit kaynağı olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan, günümüzün yetiştirdiği en büyük bir devlet adamı olarak bugün bir dünya lideri durumuna gelmiştir.'' 
 
Bakan Akdağ, daha sonra karayoluyla kent merkezine gelerek, uçakla Ankara'ya hareket etti.