“Hayata bir Teneffüs de bizden olsun.” sloganıyla çıkan Teneffüs Dergisi, Akçaova İlköğretim Okulunda Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencileri tarafından yayına hazırlandı. Derginin Yazı İşleri Müdürlüğünü kulübün danışman öğretmeni olan Türkçe öğretmeni Serap Kaplan, editörlüğünü ise aynı zamanda ulusal çapta yayın hayatını sürdüren İskele Kültür ve Edebiyat Dergisi yayın kurulu üyelerinden İngilizce öğretmeni Okan Aksoy üstleniyor.

Teneffüs Dergisi, çıktığı andan itibaren okulda ve beldede yoğun ilgi gördü. Ayrıca öğrenciler tarafından Çine ilçesindeki okullar ile kurum ve kuruluşlara da dağıtıldı. Kulüp öğrencileri, derginin çok beğenildiğini ve mutlu olduklarını dile getirdiler. Ayrıca kendilerine yardımcı olan öğretmenlere ve dergi çıkarma fikri ortaya atıldığından itibaren desteğini hiç esirgemeyen okul müdürü Ercan Kızılarslan’a da teşekkür ettiler.

Okul Müdürü Ercan Kızılarslan “Okul dergileri, öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanmasında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca onlara özgüven de sağlıyor. Bu derginin çıkmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.” dedi.

Son yıllarda başarısı iyice artan Akçaova İlköğretim Okulunda böyle bir dergi çıkarılması, okulun sosyal etkinlik yönünden de zengin olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz haftalarda okulda İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da okul öğrencilerine gösteri sunmuşlardı. Okul, ilkini geçen sene düzenlediği Fotoğraf ve Tasarım sergisini önümüzdeki dönemde de yineleyerek, bu sergiyi geleneksel hale getirmeyi planlıyor.