Yangın sahasında gözlemci ekiplerin çalışmalarının devam ettiği ve 3 gün süren yangında toplam 300 dönüm ormanlık alanın yandığı bildirildi.
Bilindiği gibi 3 gün önce saat 12:50 sıralarında Akçova Beldesi Kabalar Köyü"nde trafo patlaması sonucu ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede büyümüş ve yangına müdahale eden bir helikopterde Milas ilçesi yakınlarındaki Geyik Barajı"ndan su alırken düşmüştü. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın tüm çalışmalara rağmen ilk gün kontrol altına alınamamıştı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü"ne ait tüm ekiplerle Türk Kuşu uçaklarının da müdahale ettiği yangın, Aydın"ın Çine İlçesi"nde Muğla"nın yatağan ilçesi sınırlarında kalan ormanlık alana da sıçradı. Yoğun çabalara rağmen yaklaşık 3 gün devam eden yangında Aydın il sınırları içerisinde 200 dönüm, Muğla il sınırları içerisinde ise 100 dönüm olmak üzere toplam 300 dönüm ormanlık alanın tamamen yandığı bildirildi.
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın"da bizzat katıldığı söndürme çalışmaları esnasında düşen helikopterdeki Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin"in baraj gölü içerisinde olduğu tahmin edilen cesedine henüz ulaşılamadı.