Akçaova Lisesi’nin inşaatının tamamen bitirilerek kullanıma hazır hale getirildiğini açıklayan BESKVA Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Keleşoğlu, ''Çine’de şu an en modern eğitim yuvası haline gelen Akçaova Anadolu Lisesi, Akçaova’nın gurur kaynağı bir okul oldu.Yıllardır Akçoavın en önemli ihtiyacı olan bu modern liseyi Akçaova’ya kazandırdığımız için çok mutlu ve gururuluyuz,bu okulun yapımında büyük emeği olan eski Aydın Valisi sayın H.Avni Çoş Beyfendiye bize gösterdiği yakın ilgi nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum.Okulumuzda yetişen öğrencilerin vatanımıza ve milletimize hayırlı birer evlat olmalarını temenni eder,yeni öğretim yılının tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim'' dedi.
Ders zilinin başlaması ile birlikte öğrencilerini yeni binada ağırlayacak olan, yeni binaya kavuşmuş olmanın sevinci gözlerinden okunan Okul Müdürü Deniz Zengin de, ileride bir sıkıntı ile karşılaşmamak için Belediye Başkanı İsmail Çerçi ile sürekli istişare içinde bulunarak eksiklikleri gidermeye çalışıyor.
Yıllardan beri kangren haline gelmiş olan bir yarayı iyileştirdiklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Akçaova’ya modern bir okul kazandırılmasından çok mutlu olduğunu belirterek, “Eski Valimizi Sayın H.Avni Çoş'un girişimleri ve hayırsever işadamı Hakkı Celal Kelaşoğlu’nun katkılarıyla başladığımız okul inşaatımız için Belediye Parkı’mızdan yer kazandırarak yapımına başlandı. Sekiz ay gibi kısa sürede tamamlanan okulumuzun bugün için birkaç küçük eksiklikleri var. Onları da okullar açılana kadar tamamlayacağız, okulumuzun bahçe düzenlemesinde yapıldı. En son teknolojiye uygun eğitim araçlarıyla donatılan 12 Derslikli Akçaova Lisesi binasında 16 güvenlik kamerası,260 metrekarelik kantin, 280 metrekarelik çok amaçlı salon, her katta kız, erkek ve özürlü tuvaleti bulunuyor. Geçen eğitim ve öğretim sezonunda 113 öğrencisi bulunan ve bunlardan 20 sini mezun eden okula 50 öğrencinin bu güne kadar kayıt yaptırdığı, yeni kayıtlarla bu yılki sayının 150’ye varması bekleniyor. Akçaova Lisesi, 2012-13 Eğitim ve Öğretim sezonunda Anadolu Lisesi statüsüne kavuşacak” diye konuştu.