Temel atma törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, İl Genel Meclis Üyesi Cahit Kaya, Caminin projesini hazırlayan Mimar Mustafa Şahin, Cami Derneği Başkan ve yöneticileri Akbüklüler katıldı.
Caminin projesi hakkında teknik bilgi sunan Mimar Mustafa Şahin 1250 m2 alan üzerinde toplam inşaat alanı 2000 m2 olan camide aynı anda 2000 kişinin ibadet edebileceğini söyledi. Projenin Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile klasik tarzda 3 ay süren çalışma ile hazırlandığı belirtildi.
Akbük’ün özellikle yaz aylarında böylesine bir camiye büyük ihtiyacı olduğunu belirten Belediye Başkanı Erçin Sandalcı “Bu günü anlamlı kıldığınız için, hep birlikte olduğunuz için yüreklerinize sağlık. Akbük’ün özellikle yaz aylarında büyük ihtiyacı olan bir camii dostlarımızın büyük gayretleriyle hayata geçirilmek üzere ilk adımları atıldı. Bu ilk adımları atan Dernek Yöneticileri Celal Şimşek, Recep Er dostlarımıza gerçekten teşekkür ediyorum. Caminin yapılacağı bu alan belediyemize ait bir yerdir. Camiler kamusal sosyal binalardır. Bu projeyi hep birlikte başlattık yine hep birlikte yardım ve desteklerinizle yapımı tamamlanacaktır. Kısa zamanda bitireceğinize inanıyorum. Camimiz Akbük’ümüze, Milletimize, Vatanımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat ise bu hayırlı hizmetin yapılmasına emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Camiler insanlarımızı birbirine kaynaştıran, huzura kavuşturan, mutluluğa ulaştıran, kutsal mekanlardır. Camiye gelenler 3 şey kazanır, bir İlahi adalete mazhar olur, iki bilgiyle donatılır, üç güzel bir arkadaş çevresi edinir. Camiye hayattayken yürüyerek dik gelemeyenler, bir gün mutlaka öldüğünde omuzlarda yatarak gelir. Ama biz temenni ediyoruz ki mabetlerimizdeki güzelliklerimizi her zaman yaşayalım yaşatalım. Camileri Allaha ve ahiret gününe inananlar yaparlar. Akbük’te de halkımız bu inançla cami yapmaya karar verdiler ve bu mabedin yapımına başladılar.
Yapılacak olan camimizin kısa zamanda bitirilmesi için Akbüklülerin tüm imkanlarıyla çalışacaklarına inanıyor Akbük’e ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaymakam Ersin Emiroğlu da caminin yapılması için girişimde bulunan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Caminin temeli Kur’anı kerim okunarak ve dualar eşliğinde atıldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg