Didim’de yapılan Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısında Büyükşehir’e geçecek olan illerin durumuyla ilgili konuşan ve görüş isteyen Vali Kerem Al, Büyükşehir statüsüne geçecek olan İllerin Valilerinin Ankara’da toplantıya çağrıldığını söyledi. Vali Al Büyükşehir’e geçecek olan illerin hududunun Belediye hududu olacağını, bazı beldelerin ilçe olup, bazılarının ise beldelik statüsünden kaldırılacağını söyledi. Ardından konu hakkında görüş istedi.

“AKBÜK AYDINA UZAK; İLÇE OLMALI”
Aydın’ın Büyükşehir olacağını ve bu kapsamda Akbük’ün belde olmaktan çıkarılacağını belirten Belediye Başkanı M.Erçin Sandalcı Akbük’ün hem uzaklık ve hem de yazlık nüfusu dikkate alınarak İlçe yapılması gerektiğini savundu. Başkan Sandalcı Akbük’ün kış nüfusunun 6 bin yaz nüfusunun ise 60 bin olduğunu belirterek “Ayrıca Aydın’a en uzak belde biziz 110m km mesafedeyiz. Arıtma sorunu ve içme suyu problemimiz mevcut; burası ilçe olmadan bu sorunların çözümü biraz zor. Bu konuyu da ilk kez burada telaffuz ediyorum. Bu konuyla ilgili İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Mümin Kamacı ile görüşmelerimiz olacak.”dedi.

“İLÇE OLMAZSAK KARGAŞA OLUR”
İlçe olmak isteyen Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel ise konuyu basından ve kamuoyundan takip ettiklerini resmi bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Güzelçamlı’nın içerinde Milli Parkı bulunan, yeni otel ve tatil köyü projeleri bulunan yazın nüfusunun giderek artan bir yapıda olduğunu belirten Başkan Yüksel İlçe olmamaları durumunda bir kargaşanın olacağını ileri sürdü. Başkan Yüksel beldelerinin ilçe olması gerektiğini olmadığı takdirde Davutlar Beldesi ile birlikte bir ilçe statüsüne kavuşmasının faydalı olacağını sözlerine ekledi. 



aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg