Gündemin ilk maddesinde Sahil yapılanması ile ilgili hazırlanan projelerin görüşüldü. Hazırlanan projeyle ilgili olarak belediye meclis üyelerine slayt gösterisiyle anlatıldı. Planla ilgili konuşan Başkan Sandalcı; “ Sahil kesimini 4 bölümde değerlendirdik, Saplıada Bölümü, Gülkent Bölümü- Batıyıldızı bölümü ve Tatil köyü tarafı bölümü. Yapılan projelendirmede sahil bölümünde hizmet birimleri, dinlenme alanları ve oturma bankları, ihtiyaca cevap verecek bölümler, taşına bilir iskeleler, oluşturulan yeşil alanlar oluşturmaktadır” dedi.

Meclis Üyesi Mustafa Demirbaş eğlence ve aktivite anlamında bir salonun yapılmasının doğru olacağını dile getirdi. Başkan Sandalcı ise, “İlk 50 metrede bunun yapılması mümkün değil. Kanuna ve yasalara aykırı… İkinci 50 metrede ise herhangi bir arsamız yok. Fakat fikrinize katılıyorum. Böyle bir tesis de Akbük"e gerekli. Hazineye ait arazilerden yararlanarak yapılabilmesi için çalışmalar yapılmakta zaten. Bu ihtiyacımız da imkânlarımız ölçüsünde giderilmeye çalışılacaktır” diye konuştu. Yapılacak uygulamaların bütçe imkânları ölçüsünde yapılmasına karar verildi.

Gündemin bir başka maddesinde ise Şubat ayında katılması planlanan ile ilgili Akbük"ün tanıtımının görüşüldü. Bu fuara katılımıyla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi ve fuara katılımla ilgili olarak ilgili sivil toplum örgütlerini, turizmcileri ve bu konuda bilgi sahibi kişileri 7 Ocak Perşembe günü saat 15.00 da toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Gündemin bir başka maddesinde ise 2010 yılında Belediye hizmetlerinde geçici işçi çalıştırılması hususunun görüşüldü. Başkan Sandalcı, “Her yıl bu konuda meclisin karar alması gerekmektedir. Çalıştırılacak olan işçiler geçen yıl çalışan elemanlarımızdır” ifadelerini kullandı.
İşçilerin alınmasına oy birliği ile karar alındı./iha