Akbük Belediye Meclisi 2009 yılının son meclis toplantısı yaptı. Toplantı1 meclis üyesinin şehir dışında olması nedeniyle 8 meclis üyesi ve Belediye Başkanı Sandalcı"nın başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı Gündemin ilk Maddesinde Beldede Cuma günleri kurulan pazaryeri işleyişinin değerlendirildi.

Başkan Sandalcı, “Cuma pazarının işleyişi ile ilgili birtakım sıkıntılar var. Bunu hepimiz bilmekteyiz. Yaz kış hizmet veren esnaf, "Biz kışında buraya hizmet getiriyoruz. Yazın bunun semeresini almak bizim en tabi hakkımız olmalı. Bu nedenle yer seçiminde olsun, diğer pazarla ilgili durumlarda bir farklılığımız olmalıdır" isteği var. Pazar yeri konusunda Meclis üyelerimizden oluşturduğumuzu komisyon araştırma ve çalışma yaptılar. Bu konuda hazırlamış oldukları raporları var” dedi.
Bu konuda hazırlanan raporu meclis üyesi Mustafa Demirbaş okudu ve Cuma Günkü meclis toplantısında geniş kapsamlı bir yönetmenliğe bağlanması ile çözümün uzun vadeli olacağına karar verildi.

Atatürk Mahallesi"nde yer alan tonozlu yapının durumu hakkında da bilgiler veren Başkan Sandalcı; “Bu kısım sanayiye giden yolda taştan yapılmış bir yapı. Eskiden kadınların çamaşır yıkadıkları bir yer olarak kullanılmaktaymış. Akbük bir turizm beldesi. Bu yapıyı turizme kazandırmak adına Kilise yapılabilir. Hem yabancıların ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir yer olur. Hem turizme kazandırılmış olur, hem de Akbük'e bir vizyon kazandırmış olur kanaatindeyim. Bu konuda daha değişik fikir ve önerisi olan varsa söylesin” dedi.

Öneri gelmeyince Cuma günkü meclis toplantısına kadar önerisi olan olursa değerlendirmek üzer Cuma günkü meclis toplantısında karara varılmasına oy birliği ile karar verildi.