Atatürk’ün İslamiyet’e bakışı ve din anlayışına da değinilen konferansta, Atatürk’ün Din düşmanı olarak lanse edilmeye çalışılmasını eleştiren Önal “Atatürk Din düşmanı değil yobaz düşmanıdır. İlk Meclise bakınız Milletvekilleri kimlerden oluşmakta. Kaç tane din adamı Mecliste. Atatürk dini iyi anlamamızı, Kuran’ı kerimi anlaya bilmemiz için Türkçe’ye çevirisini (Mealini) yapılmasını sağlamıştır. Şimdi size soruyorum Dinini, Kitabını anlayarak bilerek icra edilmesi için çalışan bir İnsan mı, yoksa Anlamadan, anlayamadan safsatalarla, yobazların yönlendirmesi ile empoze edilmeye çalışılan bir dinin savunucularımı Din Düşmanı. Bunun cevabını hemen verdiğinizi duyuyorum. Turgut Özakman Hocam;” Atatürk’ün ilkelerinden uzaklaştıkça, aynı Ülkede aynı Bayrağın altında yaşayan, binlerce on binlerce şehit kanıyla sulanmış olan bu toprakların gerçek değerini bilmez olurlar. Ay yıldızlı Al Beyaz bayrağın kutsallığındaki lezzete varamaz. Yine devam ediyor. Atatürk İlklerinden uzaklaştıkça, bu nedenledir ki “Nasıl Güneşsiz bir dünyada yaşayamazsanız, Türk Ulusu Olarak evet Size söylüyorum, Türk Ulusu’nun Şerefli bireyleri olarak Atatürk İlklerinden yoksun bir dünyada da yaşayamazsınız. Bu Mümkün değildir, bunu böyle bilin arkadaşlar.

Yine Hocam Diyorki “Atatürk Niye Büyüktür. Onu Neden hiç eksilmeyen Minnet ve saygıyla anıyoruz. Seviyoruz.”, Bunun yanıtını Bilmeyen yalnız yabancılar değil, Birçok vatandaşımızda bilmiyor. Dünyada Ülkesini savaştan zafere kavuşturan, birçok komutan var, Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder olmasına rağmen, yoksulluk içersinde ikisini birden başarmış herhangi başka bir lider bulamazsınız. Bu sadece Mustafa Kemal Atatürk’e mahsustur” diyor. Ve arkasından şu cümlelerle bitiriyor; “Ama ya Atatürk’ün büyüklüğünü anlayamayan vatan kardeşlerimiz, onların anlamaması için, yapılan telkinlerinden kaynaklanıyor. Böyle yetiştiriliyorlar ve böyle yetiştirilsin istiyorlar. Oysa tarihimizi bilseler, düşünseler kafalarına yerleştirilen ön yargıları, yanlış bilgileri aşa bilseler, Onlarda bu büyüklüğü benimseyecek Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Allahın bir lütfu olduğunu anlayacaklardır. Diyor sayın değerli hocam. Benim bir Fransız hocam var. Şimdi Fransa’da bir üniversitede Profesör. Geçenlerde bana bir mail göndermiş. Diyorki “ Sen Fransızcayı iyi bilirsin, fakat bende Türkçe’yi iyi öğrendim. Biz burada her toplantımızda konumuz ne olursa olsun özü hep oraya getiririz ve” Ey Türk Ulusu sen her şeyini Mustafa Kemal Atatürk’e, Onu da Yüce Allah’a borçlusun.” İfadelerine yer verdi.

Akbüklülerin büyük ilgi gösterdiği konferansın sonunda ADD Akbük Şube Başkanı Narin Oskay, Cengiz Önal’a Bir buket çiçek vererek teşekkür edip, yönetim olarak hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png