Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün yanı sıra yedi bini aşkın vatandaşın izlediği konserde adeta yer yerinden oynadı.
Muhteşem görüntülere sahne olan gece, Ahmet Koç konseri ile başladı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan bağlama virtiözü Ahmet Koç, türkülerin yanı sıra “Hasta Siempre” ve “Mission Imposible” gibi yabancı şarkıları çalarken de bağlamasını adeta konuşturdu.
Ahmet Koç"un ardından özgün üslubu ve güçlü yorumuyla Edip Akbayram sahne aldı. Sahneye “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” şarkısıyla çıkan Edip Akbayram, en bilinen şarkılarından bir demet sundu. Atatürk Sahil Bulvarı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nda büyük bir coşku yaşanırken, konser sonunda Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün başarılı sanatçı Edip Akbayram"a çiçek verdi.
Konserde bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, İsrail"in insani yardım taşıyan gemilere saldırısı ile terör örgütünün 6 askerimizi şehit ettiği eylemi lanetleyerek, terör nerden gelirse gelsin ve kime karşı olursa olsun lanetlediklerini söyledi. Kuşadası"nda artık bir şeylerin değişmeye başladığını ve ilçenin artık güzelliklerle anıldığını kaydeden Başkan Altungün, “Altın Güvercin bu güzellilerden biri. Kuşadası halkı, herşeyin en güzeline layık. Kuşadası"nı bir kültür ve sanat kenti yapacağız. Bu konuda her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.
6 yıl aradan sonra Kuşadası"na büyük bir canlılık getiren 2010 Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması kapsamındaki meydan konserleri 4 Haziran akşamına kadar aralıksız sürecek. Festival, 5 Haziran gecesi Özer Türk Stadyumundaki final gecesi ile son bulacak.

İha