Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, çevre ve iklim değişikliği alanlarında sosyal sorumluluk projeleri sürdüren Akbank, WWF'nin ''Dünya Saati'' çağrısına bu yıl da katılıyor.

Her yıl mart ayının son cumartesi günü herkesi iklim değişikliğiyle mücadele konusunda düşünmeye davet eden WWF, bu yıl da 31 Mart 2012 tarihinde saat 20.30–21.30 saatleri arasında ışıkların söndürülmesi çağrısında bulundu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 31 Mart cumartesi günü Dünya Saati uygulamasına destek verecek olan Akbank, Sabancı Center'da bulunan Genel Müdürlük binasının ışıklarını bir saat boyunca söndürecek. Akbank, 135 ülkeden, 1 milyardan fazla insanın katıldığı dünyanın en büyük çevre hareketi olan ''Dünya Saati''ne katılarak, dikkatleri iklim değişikliğine çekecek.

WWF'ın çağrısıyla 2009'da, 88 ülkeden yüz binlerce insan Dünya Saati'ni iklim değişikliğiyle mücadele için dünyanın en büyük küresel hareketi haline getirerek ışıklarını söndürdü. 26 Mart 2011 tarihinde gerçekleşen son Dünya Saati, 135 ülkeden binlerce şehirden gelen destekle o güne kadarki en büyük katılımı sağlayarak rekor kırdı.