07-17 Mart tarihleri arasında düzenlenen Akbank 7. Kısa Film Festivali'nin ödüllü filmleri, 25 Mart-11 Mayıs 2011 tarihlerinde 8 şehirdeki 30 üniversitede gösterilecek.

İstanbul- Yedi yıldır kısa film severler için üretimin, bilginin paylaşıldığı platform olma amacıyla düzenlenen Festival"in ödüllü filmleri “Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında; İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara, Eskişehir, Tekirdağ, Edirne ve Bolu"da aralarında Boğaziçi, Sabancı, Dokuz Eylül, Ege, Ortadoğu, Trakya ve Anadolu Üniversitesi"nin de yer aldığı toplam 30 üniversitede genç sanatseverlerle buluşacak.

25 Mart-11 Mayıs 2011 tarihleri arası gerçekleştirilecek üniversite turunda; Akbank 7. Kısa Film Festivali"nin yarışmalı bölümüne başvuran 286 film arasından En İyi Kurmaca Film Ödülü"nü kazanan Güçlü Yaman"ın “Dönüşü Olmayan Yolculuk” adlı filmi, En İyi Belgesel Ödülü"nü kazanan Aykut Alp Ersoy"un “Urbanbugs” ve Aysim Türkmen"in “Selahattin"in İstanbul"u” belgeselleri, kurmaca dalında mansiyona layık görülen İlker Çatak ve Johannes Duncker"in “Namibya Şehir İken” filmi gösterilecek.

Ödül alan filmler; Dönüşü Olmayan Yolculuk - Güçlü Yaman(22 dak.)
Yönetmen Güçlü Yaman, Senaryo Güçlü Yaman, Yapımcı Güçlü Yaman, Görüntü Yönetmeni Susanne Dzeik, Ben Mergelsberg, Kurgu Güçlü Yaman, Ses Rene Paukolat, Oyuncular Aljoscha Zinflou, Christian Wewerka, Marcel Miller, Michel Keller, Ali Bulgan, Christian Kahrmann, Yüksel Yolcu, Jean-Theo Jost, Sonja Kerskes, Ivan Anderson
Gerçek olaylara dayanan film, 1999 yılında Frankfurt Havaalanı"ndan sınır dışı edilmek istenen Sudanlı göçmen Aamir Ageeb"in başından geçenleri anlatıyor.

Urbanbugs- Aykut Alp Ersoy (30 dak.)
Yönetmen Aykut Alp Ersoy, Senaryo Aykut Alp Ersoy, Yapımcı Aykut Alp Ersoy, Sevinç Baltalı, Görüntü Yönetmeni Sevinç Baltalı, Kurgu Aykut Alp Ersoy, Ses Sevinç Baltalı

Urbanbugs, dünyanın bir çok ülkesinde ciddi bir şekilde popülarite kazanan, renkli yapısı ile şehirlere görsel zenginlik katmasıyla beraber içerdiği mesajlarla da sosyolojik bir vaka haline gelen, “Graffiti, stencil, sticker ve tutkal” gibi bir çok dalı olan sokak sanatları kavramını inceleyen ve bu kavramın Türkiye"deki sosyokültürel yansımalarını araştıran bir belgesel.

Selahattin"in İstanbul"u - Aysim Türkmen (29 dak.)
Yönetmen Ayşim Türkmen, Senaryo Ayşim Türkmen, Yapımcı Sibel Voskay, Görüntü Yönetmeni Erdal Aktağ, Kurgu Ayhan Ergürsel, Ses Erhan Altınbaşak, Müzik Sarp Özdemiroğlu, Oyuncular Birkan Tuna, Melodika
Dünyanın en eski yerleşik Roman mahallesi olan Sulukule"nin kentsel dönüşüme ayak uydurabilmek için verdiği çabayı anlatmaktadır. Selahattin, bir seyyar satıcı olarak, toplu konut yaşamı için gerekli minimum kazancı sağlayabilecek midir, yoksa devletin ona vaad ettiği evi devredip gidecek midir?

Namibya Şehir İken- İlker Çatak ve Johannes Duncker (24dak.)
Yönetmen İlker Çatak, Johannes Duncker, Senaryo İlker Çatak, Yapımcı İlker Çatak, Johannes Duncker, Görüntü Yönetmeni Johannes Duncker, Kurgu İlker Çatak, Ses Mantas Jockus, Oyuncular Yusuf Çatak, Ceyda Çatak, Tamer Kazar, Ayda Arbatlı
Yusuf aile içerisindeki güçlü baba pozisyonunu kaybeder. Hanımı çalışır, kızı kendinden daha fazlasını bilir. Ve kendisi bu imajı tekrardan yerine getirmek için balığa çıkar.