Düzenlediği festivallerde halka bedava bira dağıtmasıyla bilinen CHP’li Akaydın, bir yazı ile merkez ilçe belediyesinin 13 şehit için astırdığı ve üzerlerinde ‘Ruhunuz şad olsun’, ‘Minnettarız’ yazılı billboardların kaldırılmasını emretti.
 
BİZİ ŞOK EDEN BİR YAZI
 
Büyükşehirden 19 Temmuz Salı günü belediyeye gelen yazıda, Aksu’da kendi yetki ve tasarrufu altında bulunan yollarda belediyeye ait 16 billboard ve bir totemin bulunduğunun tespit edildiği belirtildi, ivedi kaydıyla bunların sökülmesi istendi. Kısa süre önce MHP’den istifa ederek bağımsız kalan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, kaldırılması istenen billboardların 16 Temmuz günü Silvan’da şehit düşen Mehmetçikler için özel olarak düzenlendiğini söyledi. Büyükşehir’in söz konusu yazısının ise 19 Temmuz Salı günü, billboardlar hazırlandıktan üç gün sonra kendilerine gönderildiğini kaydeden Başkan Yıldırım, “Bizi şok eden bir yazı” diye konuştu.
 
“BELLİ BİR SÜRE SONRA” DENSE
 
AMENNA AMA…
 
Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece kendi sorumluluğu altındaki yerlerde billboardlardan elde edeceği geliri düşündüğünü belirterek, “Halkımızın gönlünde unutulmama çabasının olduğu günlere denk gelmesi bizi şaşırtmıştır. Belli bir süre kaldıktan sonra kaldırılması istense amenna diyeceğiz. Bu talep bizde değişik, ama üzücü soru işaretlerine neden olmuştur” dedi.  Billboard çalışmasıyla şehit ailelerinin, şehit analarının acısına bir nebze olsun ortak olmak istediklerini ifade eden Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, bu nedenle afişlerde belediyenin amblemini dahi kullanmadığını kaydetti. Üzerlerinde ‘Ruhunuz şad olsun’ ve ‘Minnettarız’ yazılı afişlerle toplumsal duyarlılığı canlı tutmak istediklerini belirten Yıldırım, “Biz siyaset yapmadık, siyasi rant düşüncesiyle böyle bir çalışma yapmadık” dedi. Yıldırım, Büyükşehir’in yazısına rağmen billboardları kaldırmayacağını, sonuna kadar direneceğini kaydetti.
 
ARD NİYET YOKMUŞ!
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bayram Özen ise, iddiaların doğru olmadığını iddia ederek, “Aksu Belediyesi’ne ait billboard ve totemlerin kaldırılmasını istedik. Ayrıca bir tarih verip, sıkıştırma gibi bir gayret içine de girmedik” diye talimatı savundu.
 
yeniakit