Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt fiyatlarında indirimin yolunu açacak bir düzenleme yaptı. Avrupa'da olduğu gibi dağıtım şirketlerinin farklı tüzel kişilikler yoluyla kendi bayilerini sınırsız kurabileceğini açıkladı. Böylece Petrol Piyasası Kanunu'nda dağıtım şirketinin kendine ait bayi sayısının toplam bayilerinin yüzde 15'ni geçemeyeceğine ilişkin düzenleme fiilen ortadan kalkmış oldu. Yüzde 15 pazar payı sınırlaması, sadece dağıtım şirketi ile aynı ticari unvanı taşıyan bayiler için geçerli olacak. Yani A dağıtım şirketi farklı ticari unvanla kendine ait istediği kadar bayi kurabilecek. 
 
FİYAT İNEBİLİR 
Yeni düzenleme akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden olan 40 kuruşluk bayi ve dağıtıcı payını azaltacak. İstediği kadar bayi kurabilecek olan dağıtım şirketleri kâr marjını paylaşmak zorunda kalmayacak. Kâr marjı üzerindeki bayi payı ortadan kalkacağı için fiyatta indirim olacak. Akaryakıtta durmayan zamlarla benzin 4.30 motorin ise 3.80 liraya yükselmiş durumda. 
 
REKABET GELECEK 
Yeni düzenleme akaryakıt şirketleri arasında rekabete neden olacak. Son dönemde piyasaya giren Full ve Starpet gibi şirketler kendi bayilerini kurarak yüzde 7 indirimle akaryakıt satmaya başlamışlardı. Sektör oyuncuları bu duruma sert tepki gösteriyordu. EPDK düzenlemesiyle tüm şirketlerin Full ya da Starpet gibi yapılanmasının önü açılmış oldu. Sektör temsilcileri Türkiye'de bayilere yüksek intifa bedeli verilmesi, kar marjının paylaşılması nedeniyle rakamların yükseldiğini belirterek, "Full gibi şirketler Avrupa modelini uygulayıp kendi bayilerini kurduğu için belli indirimler uygulayabiliyorlardı" dedi. Sektör temsilcileri akaryakıtta bayii ve dağıtım şirketi arası intifa anlaşmalarının 5 yılla sınırlanmasının ardından 18 Eylül olarak bilinen süreçte yeni anlaşmalar için 1 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyledi. Ancak anlaşmaların 5 yılla geçerli olmasının önemli sorun oluşturduğunu aktaran yetkililer, "Şirketler önünü göremiyor. Bu karar bu açıdan önemli. Tüm sektörün Full gibi yapılanması kolay değil. Ancak Avrupa sistemine geçilmesi önemli bir adım" dedi.