EPDK, geçen hafta akaryakıt dağıtım şirketlerine gönderdiği yazıda, motorin ve benzin fiyatları üzerinde oluşan 'köpüğe' işaret ederek, 23 Haziran pazartesi akşamına kadar fiyatlarda gerekli düzenleminin yapılmasını istedi.

Dağıtım şirketleri, bu uyarı üzerine alarma geçti. EPDK'nın bir kez daha 'tavan fiyat' kararı alabileceği kaygısıyla dağıtım şirketleri, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'la görüşmek ve randevu almak için hafta boyunca telefon trafiği yürüttü. EPDK Başkanı Yılmaz, dağıtım şirketleri ile bugün bir araya gelmek üzere randevulaştı.

Görüşme, bugün EPDK'da gerçekleştirilecek. Görüşmeye, Türkiye'de faaliyet gösteren yerli ve yabancı dağıtım şirketlerinin üst yönetimi katılacak. BAYİ PAYINDA HEDEF 40 KURUŞ EPDK ile dağıtım şirketlerinin bugün yapılacak görüşmesine, akaryakıt fiyatları damga vuracak. EPDK, dağıtım şirketi ve bayi paylarında 'sapma' olduğunu, buna bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında 'köpük' oluştuğunu belirledi. EPDK, motorinde en az 6 kuruş, benzinde 2-3 kuruş indirim yapılmasını bekliyor. Bazı dağıtım şirketleri, toplantı öncesinde akaryakıta 1-2 kuruşluk indirim yaptı. EPDK, dağıtım şirketi ve bayi payını en fazla 40 kuruş düzeyinde tutmayı hedefliyor. EPDK, indirimlerin bu kapsamda yeterli olup olmadığına bakacak.