Taksim Gezi Parkı girişinde toplanan birlik üyeleri, akaryakıt zammını protesto amacıyla çeşitli sloganlar attı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, burada yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın akaryakıt fiyatlarındaki artış ile yakıttaki vergi yüküne karşı oluşan tüketici tepkisini hafifletmeye çalıştığını öne sürdü.

Kaya, ''Yapılan kuruşluk indirimle ucuzluk yapıldı görüntüsü verilmek istenmektedir. Oysa hedef saptırmaktan öteye geçmeyen bu uygulamalar, tüketicinin tepkisinin daha da artmasına neden olmaktadır'' dedi.

Hükümetin 2011 yılı bütçesini belirlerken tüketicilerin taleplerini dikkate alması gerektiğini savunan Kaya, ''2011 bütçesinde yer alan rakamlar ülkemizin geleceğini belirleyecektir. Eğer bütçe, mevcut hali ile yasalaşırsa, tüketici 12 Haziranda gereken cevabı verecektir'' diye konuştu.

Daha sonra pankart ve dövizleriyle Unkapanı üzerinden Eminönü'ne doğru yürüyüşe geçen Tüketiciler Birliği üyeleri, zaman zaman yolu trafiğe kapatarak, araç sürücülerini ''Kornaya Bas, Tepkini Göster'' şeklindeki sloganlarla protestolarına destek vermeye çağırdı.

Sürücülerin klaksona basıp alkışlayarak yoğun destek verdiği grup, üzerinde ''Dikkat, bu araçta dünyanın en yüksek vergili ve en pahalı yakıtı kullanılmaktadır'' yazılı çıkartmalar dağıttı.