Çete üyeleri, havalimanından eve kadar takip ettikleri hocaların önce elini öptü, sonra yardım bahanesiyle valizlerini taşıdı. Prof.'lar soyulduklarını anladığında para ve değerli eşyaların bulunduğu çantalar çoktan kayıptı.

Hırsızlık ve kapkaçtan birçok sabıkası bulunan İbranim G. ile 91 ayrı suça karıştığı belirlenen sevgilisi Fatma.Ö.'nün son kurbanları akademi dünyasından.

Bir ay önce tutuklanarak cezaevine gönderilen İbrahim G'nin gözaltına alındığı operasyonun ayrıntıları şöyle:

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik bölümünden emekli olan TÜBİTAK Hizmet ödülü sahibi Prof. Duran Leblebici, emekli öğretim görevlisi eşi Yıldız Leblebici, Amerika'da öğretim görevlisi olan yakınları Prof. Ayşe Oya Brown ve annesi Saliha Semra Koşar ile birlikte ABD seyahatinden dönüyorlardı.

-  Atatürk Havalimanı'nda uçaktan inen hocalar, Erenköy'deki evlerine gitmek için taksiye bindiler. Havalimanını kendilerine mekan tutan ve yaşlıları kurban seçen İbrahim G., yanında bulunan kız arkadaşı ve iki çocukla birlikte akademisyenleri takip etmeye başladı. Hocalar eve vardıklarında, mahalle sakiniymiş gibi davranan çete üyeleri, yardım bahanesiyle taksinin etrafını sardı.

- Hırsızlık çetesinin kullandığı çocuklar, taksiden inmeye çalışan hocaların ellerini öperek çantalarını taşımaya başladı. Neye uğradıklarını şaşıran akademisyenler, çocukları ve yanlarında anneleri olduğunu sandıkları kadının mahalle sakini olduğunu düşündü.

- Prof. Duran Leblebici ve yanındakiler eve girdiklerinde bir anda içinde para ve değerli eşyalarının bulunduğu çantaların kayıp olduğunu fark etti. Soyulduklarını anlayan ünlü hocalar, soluğu karakolda aldı.

80 BİN TL KAYIP VAR
- Profesörler, çalınan çantaların içerisinde 33 bin dolar, 1 adet damla taşlı pırlanta yüzük, 1 adet 3 taşlı pırlanta yüzük, bir adet ucunda İstiklal Madalyası olan zincir, 1 adet inci yüzük, 2 adet fildişi Buda heykelinin de bulunduğu toplam 80 bin TL'lik kayıplarının olduğunu belirtti.
- Olay sonrası hocalar, İbrahim G. ve kız arkadaşı Fatma Ö.'yü fotoğraflardan teşhis ettiler. Bir ay sonra polis tarafından yakalanan İbrahim G. ile sevgilisi Fatma Ö. çete üyeleri, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zorla yardım etmek istediler
- Ayşe Oya Brown, emniyetteki ifadesinde yaşadığı şoku şöyle anlattı: Havalimanından evin önüne geldiğimizde yanımıza üç şahıs geldi. Bizi öpmeye, yardım etmeye çalıştıklarını söylediler. İstemediğimiz halde valizlerimizi tutarak ısrarcı oldular. Eve kadar geldiler. 

Evin kapısını açtık ama şahıslar yanımızdan ayrılmadı. Kız çocuğu, tuvaleti geldiğini söyleyince izin verdik. Bu sırada bayan şahıs, anneme sorular soruyordu. Kız çocuğu, lavabodan çıktıktan sonra evden ayrıldılar. Daha sonra annemin omzunda bulunan çantanın yok olduğunu gördük.

Swissotel'deki düğünle gündeme gelmişti

İbrahim G.'nin adı ilk 2006 yılında gündeme gelmişti. Henüz 13 yaşındayken kendisinden 4 yaş büyük ve hırsızlıktan sabıkalı Sultan Ç. ile evlenmek isteyen İbrahim G., Swissotel'deki düğün gecesi gözaltına alınmıştı. Zanlılar, yaşları küçük olduğu için serbest bırakılmıştı. Gelin adayı Sultan Ç. Swissotel baskınından 6 ay sonra aileler düğün yapmayı reddedince intihar etmişti. akşam