Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli Gençlik Kolları, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
AK Parti Nazilli Gençlik Kolları tarafından düzenlenen dayanışma ve tanışma toplantısına AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ersin Esenlik ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Kadir Mutlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Üniversiteler sorumlusu Enes Şişman, Genel Merkez Üniversiteler Aydın İl Koordinatörü Mutsa Uslu, Nazilli Kadın Kolları Başkanı Ayşin Hittet ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yanık, AK Partili Aydın Belediye Meclis Üyesi ve Menderes Demokrasi Derneği Başkanı Şuayip Yeğen, Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Başkanı İbrahim Sayan, ADÜ Başkan Yardımcısı Mahmut Çavga, ADÜ Nazilli Başkanı M.Mustafa Korkmaz ile Aydın ve Nazilli"de eğitim gören AK Partili üniversite öğrencisi katıldı.
Toplantıda konuşan Milletvekili Ahmet Ertürk, gençlerin bu derece şuurlu ve bilinçli olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yapılacak her türlü faaliyette gençlerin arkasında olduğunu söyledi.
Genel Merkez Üniversiteler Sorumlusu Enes Şişman ise böyle ortamlarda bulunmanın dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinin gelişmesinde faydalı olacağını, geleceğe yön verecek insanların bu gibi ortamlarda kendilerini geliştirdiğini söyledi. Şişman, Adnan Menderes Üniversite teşkilatının çalışmalarını değerlendirdi ve kısa sürede çok iyi bir yapıya sahip olunduğunu ve Genel Merkezin çalışmalardan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Genel Merkez Bölge Koordinatörü Mustafa Uslu ise, Aydın"daki dava arkadaşlarının çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek Aydın Üniversite biriminin tahmin ettiğinin çok üzerinde bir performansla yola devam ettiğini söyledi. Her Aydın"a geldiğinde üniversite biriminin çalışmalarından duyduğu şaşkınlığı dile getiren Uslu; “Aydın"da her seferinde öncekinden çok daha kuvvetli bir yapıyla karşılaşıyorum. Bu hedeflerimiz için çok iyi bir başarı” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi Başkan Yardımcısı Mahmut Çavga, son dönemde yaşanan öğrenci olaylarını eleştirerek; “Polise taşlı sopalı saldırıları "masum öğrenci talepleri" olarak yutturmaya çalışan gazetelerdeki köşe sahiplerini, bu şiddet olaylarının sahipleriyle aynı kefeye koymak istiyorum. Kim bu eylemleri gerçekleştirenler? Siyasal şiddet yöntemlerini benimseyen marjinal sol örgütler. Ne istiyorlar? Sadece şiddet. Ne için? Var olabilmek için. Bu gibi eylemleri vatandaşın tepkisiymiş gibi gösterilmesi yanlış” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi Başkanı İbrahim Sayan ise “Üniversitedeki arkadaşların sorunlarına her zaman çare olacağız. Onların içlerinde bulunan sessiz çığlıkların yansıtılmasına rehber olacağız. Bütün üniversiteli öğrencilerimizin sıkıntıları bizim sıkıntılarımızdır. İnanıyorum ki bu sorunların önüne en kısa zamanda geçilecektir. Göreve geldiğimiz günden beri uyku uyumuyoruz. Gençlerin dertleri ve sıkıntılarını dinlemek için sık sık bir araya geliyoruz. Bunları gerek ev ziyaretleriyle gerekse haftalık toplantılarımızda bu sorunlar tartışılmakta ve çözüm için genel merkezle koordineli çalışılmaktadır” diye konuştu.
Kahvaltının son bölümünde ADÜ Başkanı İbrahim Sayan, yaklaşık 200 üniversite öğrencisine ve davetlilere Üniversite Biriminin 4 aylık faaliyetlerin gösterildiği bir sunum yaptı. Toplantı sonunda Tanıtım ve Medya Başkanı Yusuf Ziya Yayan, çalışmalarının yer aldığı raporları Genel Başkan Enes Şişman"a verdi.