Toplantıda istek ve taleplerinin yanı sıra köylülerin sıkıntılarını dile getiren muhtarlar en çok para etmeyen zeytin ve zeytinyağından şikayetçi oldular. Toplantıda söz alan Aydın merkez İlyasdere Köyü Muhtarı Mehmet Aydemir, “8 yıldır zeytin ve zeytinyağı fiyatı aynı. 7 yıldır zeytin üreticisi gülmedi. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi. 
Toplantının açılışında konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Celal Kavcar, Ak Parti’nin proje partisi olduğunu belirterek, hayat devam ettiği sürece sorun ve taleplerin de devam edeceğini ancak Aydın’ın önemli birçok sorununun çözüldüğünü söyledi. Yaklaşık çeyrek asırdan bu yana ilin en büyük hayali olan Çine Barajı’nın tamamlandığını, İkizdere Barajı’nın da bitirildiğini hatırlatan Kavcar, Cumhuriyet tarihinden bu yana yenilenmeyen demiryolunun yapıldığını ve hastanelerin de neredeyse temeli atıldığı yılda tamamlandığını belirterek “Marifet iltifata tabidir. AK Parti bu yaptıkları ile proje partisi olduğunu göstermiştir” dedi. 
Toplantının amacını, “Yasam dönemi öncesi ilin sorunlarını milletvekillerine aktararak yeni dönemde en hızlı şekilde çözüm üretilmesine sağlamak olduğunu ifade eden Kavcar, aynı zamanda bu tür toplantılarla ilin öncelikli sorunlarını belirlendiğini söyledi. 
Toplantıya AK Parti Merkez İlçe yöneticilerinin yanı sıra Milletvekilleri Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç katıldı. Bu dönem ilk defa milletvekili seçilen Gültekin Kılınç, muhtarlarla tek tanıştıktan sonra tarımsal sanayinin ve markalaşmanın önemi hakkında konuştu. 2009 yılında Nazilli Ticaret Odası Başkanlığı ve TOBB’da görev yaptığı dönemde Aydın ilinin öncelikli sorunlarını tespit ederek Aydın’a Gümrük kazandırıldığını hatırlatan Kılınç, bu tür toplantıların da ilin önceliklerini belirlemede büyük önem arz ettiğini söyledi. Kılınç, “Aydın’da yaşayan bir milyon kişi varsa herkese göre ilin 1 milyon önceliği var. Önemli olan bu öncelikleri gerçek manada sıraya koymak. Bir zamanlar Aydın iniciri kamyon kasalarında dökme olarak taşınırdı. Şu anda kasa veya kilo kilo paketlenerek taşınıyor. Zeytinyağında da durum aynı. Bu nedenle ilde yetişen ürünlerin para etmesi için öncelikle bu ürünlerimizi daha güzel şekilde işlememiz gerekiyor” dedi. 
Toplantının bir diğer amacının Ak Parti Milletvekilleri ile muhtarların birlikte çalışarak sorunların daha yerinde ve hızlı çözülmesine sağlamak olduğunu belirten Milletvekili Semiha Öyüş ise KÖYDES projeleri ile köylerin bir çok temel sorununun çözüldüğünü belirterek, şu anda kent merkezlerindeki her tülü imkanı köylere taşımaya çalıştıklarını söyledi. Köylülerin zeytin ve zeytinyağının para etmemesi ile ilgili şikayetlerinde haklı olduğunu ancak bunun da geriye dönük çeşitli nedenleri olduğunu belirten Semiha Öyüş, “Eskiden dökme olarak bizim zeytinyağlarımız tankerlerle yurtdışına satılır, değişik ülkelerde de bizim zeytinyağlarımız başka ülkelerin ürünüymüş gibi markalanarak satılırdı. Şimdi biz kendi markamızı oluşturma çabası içindeyiz” dedi.
“HAYVANCILIK KREDİLERİ İLE YATLAR KATLAR ALINDI”
Şu anda çiftçinin yaşadığı sorunlardan birinin de AK Parti iktidarı öncesinde verilen ancak denetlenmeyen krediler olduğunu belirten Öyüş, “Denetlenmediği için bizden önceki dönemlerde hayvancılık kredileri ile şehir merkezlerinde yatlar katlar alanlar olmuş. Biz köylülerimizi şunu tavsiye ediyoruz. Kimse toprağını terk etmesin. Gelişen teknolojinin nimetlerinden artık köylerde de faydalanılabiliyor” diye konuştu.