AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, düzenlediği basın toplantısında CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ın açıklamalarına cevap verdi. İlçe binasında düzenlenen toplantıya İlçe Başkan Yardımcısı Sebahattin Akkuş, Belediye Meclis Üyesi Maşallah Subaşı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Tan ile ilçe yöneticileri katıldı. 

AK İlçe Başkanı Cenk Ünlü, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ın açıklamalarını eleştirerek, “Maalesef kendisi partimizi Atatürk'ü ve Atatürk'le özdeşleşen değerlerimizi itibarsızlaştırmakla suçluyor. Ardından Başbakanımızı İstanbul Mecidiyeköy'deki iş kazasından sorumlu tutuyor ve sözde duyarsız olduğunu iddia ediyor. Sonrasında hızını alamayıp Didim'in en önemli sivil toplum örgütlerinden İnşaat Mühendisleri Odası'nı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu stratejik plan çalıştayına katılmamasını eleştirdiği için, siyaset yapmaya meraklı olmakla suçluyor. En sonunda da Ak Parti ilçe teşkilatlarını Didim özelinde de şahsımı, kamu kurumlarıyla oynamakla suçluyor ve siyaset yapmaya davet ediyor. Sırasıyla bu değerlendirmelere cevap vermek istiyorum. Ulu önder Atatürk; Ak Parti için, milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti için vazgeçilmez bir kişiliktir ve değerdir. Bu tür bir suçlama asla kabul edilemez, zira sözü edilen suç memleketin temellerine dinamit koymaktır ve bu durum Türk ceza kanunuyla ve milletimizin vicdanında koruma altındadır. Hiçbir siyasi hareket bu memleketteki Atatürk sevgisine ve değerlerine saldırarak 12 yıl boyunca iktidarda kalamaz ve her girdiği seçimde oyunu arttıramaz. Ak parti sözde değil gerçekte Atatürk'e ve onun koyduğu hedeflere sahip çıkıyor. Biz belki iki lafımızın başında Atatürk'ü anmıyoruz, onun üzerinden siyasi rant devşirmiyoruz ama Ak parti kadroları milletimizin hak ettiği Atatürk'ün hedef koyduğu muhasır medeniyet seviyesine ulaşmak için var gücüyle çalışıyor. Sadece eğitim alanından örnek vermek istiyorum. Ak Parti iktidara geldiğinde memleketteki fen bilgisi ve yabancı dil laboratuar sayısı 18853 iken 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 34 bin 723 e çıkmıştır. 2002-2003 egˆitim o¨gˆretim yılında 2 bin 251 spor salonu mevcut iken, 2003-2013 (Ocak 2013) yılları arasında 1.058 adet yeni spor salonu yapılmıs¸tır. 2002 yılında toplam üniversite sayısı 76 iken sadece Ak Parti iktidarı döneminde 99 yeni üniversite kurulmuştur” dedi.

Karataş’ın Başbakan Davutoğlu’na yönelik eleştirilerine de cevap veren Ünlü, “Başbakanımıza yapılan eleştirlerle ilgili olarak şunu belirtmek isterim. Başbakanımız, iş güvenliği yasasını gündeme getiren ve çıkaran Ak Parti'nin şu anki genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanıdır. İlk defa işçilere iş güvenliği eğitimi, iş yerlerinin sözleşmeli yada kadrolu iş güvenliği uzmanı bulundurması Ak Parti hükümetlerinin icraatlarıyla sağlandı. Burada önemli olan iradedir. Bu tür sorunlar bugünden yarına çözülemez. Bu bir süreç önce kanunlar çıkacak, sonra eğitimler verilecek, akabinde işçi ve iş veren bu durumu özümseyip, içselleştirecek, ve iş hayatının vazgeçilmezi olmazsa olmazı olacak. En nihayetinde çalışma hayatımız ve kültürümüz daha üst bir noktaya çıkacak ve bu tür üzücü kazalar daha az yaşanacak. Bunu her mantıklı insan idrak edebilir. Keşke bu sürece yıllar önce Ak Parti hükümetlerinden önceki dönemler de başlansaydı da daha fazla yol almış olsaydık. Bir başka hususta, merak ediyorum acaba Başbakanımız ne yapmalıydı, siyasetle magazini ayırmak lazım. CHP'nin genel başkanı dururken Ak Parti genel başkanını, Başbakanı CHP'nin 957 ilçe başkanından birisinin eleştirmesi haddini ve yerini bilmezliktir, bir diğer yandan da kendi genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na saygısızlıktır. Ancak acılar üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışmak malesef CHP'nin kötü bir alışkanlığı. Az önce belirttim ya, haddini ve yerini bilmezlik; CHP ilçe başkanının siyaset kültürüne damgasını vurmuş gözüküyor. Çünkü kendisi Didim inşaat mühendisleri odasına Özlem Çerçioğlu'nu eleştirdikleri için siyaset yapma diyor, Didim Ak Parti İlçe Başkanına "kamu kurumları ile oynamaktan vazgeç, siyaset yap" diyor. Herşeyi ben bilirim, ben yönetirim, kimse eleştiri yapamaz, statüko bizim bilgimiz haricinde değişemez yanlış bir zihniyet. Didim bu şekilde yönetilemez. Didim'in önemli sivil toplum örgütlerinden biri elbette bizi de eleştirecek, Chp'yi de eleştirecek, Belediye Başkanımız Sayın Atabay'ı da eleştirecek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'nu da eleştirecek. Bu eleştirileri siyaset yapma merakı olarak algılamak, ve kamu oyuna lanse etmek sosyal demokrat bir parti yöneticisine yakışmadığı inancındayım” diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20140911aw190281_01.jpg20140911aw190281_02.jpg