Artan talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni okul yapımının zaruret haline geldiğini belirten AK Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, öncelikle Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ile Endüstri Meslek Lisesi için yer arayışına başlandığını açıkladı. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Ak Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ile birlikte önerilen yerlerde incelemelerde bulunan Gültekin Kılınç, “Yeni yapılan Devlet Hastanesi nedeniyle Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda istenilen düzeyde eğitim verilemeyeceğini düşünüyoruz. Zira hastanenin açılmasıyla birlikte ortaya çıkacak hareketlilik gerek hastane ve gerekse okul giriş çıkışlarını olumsuz yönde etkileyecek. Biz çözüm olarak bu okulun daha sakin ve eğitime engel teşkil etmeyecek bir yere taşınmasını düşünüyoruz. Bunun için çalışmalar başladı” şeklinde konuştu.
Kılınç, daha sonra Endüstri Meslek Lisesinin de mevcut yerinden başka bir bölgeye taşınacağını söyleyerek, sanayi sitesinin içinde bulunan bir alanı inceledi.
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise, Endüstri Meslek Lisesi için öncelikle cezaevinin üst tarafında hazineye ait bir alanı okul yeri olarak düşündüklerini ancak arazi yapısı nedeniyle bu karardan vazgeçtiklerini ifade etti. Sanayi sitesi içinde bulunan alanın ise kamulaştırılması gerektiğini, ortaya çıkacak mali tablonun da oldukça yüksek olacağı için buradan da vazgeçtiklerini belirten Faruk Ercan, “Sanayi sitesi kooperatifine ait 400 dekarlık bir alan var yetkililer ile önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağız. Kendilerinden ücretsiz 40 dekar yer talep edeceğiz. Umarım istediğimiz neticeyi alırız” dedi.
İncelemenin sonunda, Nazilli’nin gelişip kalkınması için herkesi duyarlı olmaya davet eden Ak Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, “Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Aydın ve Nazilli bırakmak için bilinçli ve planlı hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.