AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Serpil Altunkaya ve yönetim kurulu üyesi kadınlardan oluşan bir grup, 29 Nisan 2009 tarihinde sabah saat 06.00 civarında mayın patlaması nedeniyle Diyarbakır'da şehit düşen 9 askerden biri olan şehit Emrah Polat ve 19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 24 askerden biri olan Mehmet Çetin’in ailelerini ziyaret etti. Kadın Kolları Başkanı Serpil Altunkaya, annelere özel bir gün olan 8 Mart’ta çocuklarını vatan için şehit veren annelerin yanında olmak istediklerini ifade eden Altunkaya, “Ülkemizi korumak için askerliklerini yaptıkları sırada hayatlarını kaybeden bu kahraman şehitlerimizin annelerini unutmamız mümkün değil. Bizlerin huzurlu olması için vatani görevleri sırasında hainlere karşı cesurca savaşan ve şahadete ulaşan evlatlarımızın anneleri de bizim annemizdir. Biz o şehit askerlerimizin yerine onları ziyaret ettik. Kadın Kolları olarak hepimiz ya anneyiz yada anne adayıyız. Onları en iyi bizler anlıyoruz. Bu nedenle de bu günlerinde onları unutmadığımızı göstermek, şehit verdikleri evlatlarının yerine ellerini öpmek istedik” dedi.
Şehit Mehmet Çetin’in annesi Şerife Çetin’in de ,acısını paylaşan AK Partili kadınlar konuşmalar sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşayarak hep beraber gözyaşlarına hakim olamadılar.
Ziyarette konuşan Başkan Altunkaya, “Acınız acımız. Oğlunuz her Türk askeri gibi vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan vatan hainlerine karşı koyarken şehit düştü. Sizin ve diğer şehit analarının yetiştirdiği kahraman evlatlarımız sayesinde bu cennet ülke güven içerisindedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, sizlere de sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bizlerin her zaman sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.