Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Dural'ın Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığına verdiği Bölgesel Birlik ve Beraberlik projesi ile Muğla"da startı verilen Ege Bölge toplantıları bugün Muğla"nın Yatağan ilçesinde başladı.
Sabah Bozüyük Belediyesinde asırlık çınarları ile meşhur Pınarbaşı Restaurantta verilen kahvaltıya Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan yardımcısı İrfan Aydın (Ege Bölge Koordinatörü), Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Dr. Mehmet Nil Hıdır, Ak Parti Muğla İl Başkanı Av. Gültekin Akça , Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş, Yatağan İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yenioğlu, Yatağan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Toksöz, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Yalova, Kütahya, Uşak, Afyon Gençlik Kolları İl Başkanları ve 3'er yönetim kurulu üyeleri ve Muğla İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.Yapılan toplantıya Ak Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Can Yılmaz 3. Geleneksel Halı Saha Turnuvalarında bulunması nedeniyle katılamazken, Aydın"ı temsilen Aydın İl Gençlik Kolları Başkan yardımcıları Gülseren Öztürk, Ömer İncedal ve Koray Güneş katıldılar.

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Can Yılmaz gönderdiği mesajda: “Bizler ülkemizin her sorununu kendi sorunumuz olarak gördük ve çözümleri konusunda yol aldık.Bugün bu vesile ile güzel Egemizin çözülmesi gereken sorunlarının da masaya yatırılacağı , ortak fikirlerin alınacağı, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişeceği bir toplantı olacağını biliyorum çok arzu etmeme rağmen Konya"da düzenlenen geleneksel Halı Saha Turnuvalarımızda Ege Bölge birincisi olmamız nedeniyle bulunmak durumundayım.Allah"ın izni ile kupayı Egemize getireceğimize olan inancımız tamdır.Dualarınızı bekliyoruz.

Bugün için Ege gençliği olarak üzerinde durmamız gereken en önemli konu yerel seçimlerdir. Özellikle Bölgemizin penceresi durumundaki ve en çok imara ihtiyacı olan Egemizin incisi İzmir , Efeler diyarımız Aydın ve Asar dağı eteklerinde ovaya doğru yayılmış, kendine has mimarisi, daracık sokakları ve herbiri turizm merkezi ilçeleri ile tam bir turizm cenneti Muğla illerimizde yerel seçimlerde Ak Partimizin hizmet anlayışının işbaşına gelmesi gerekmektedir.Bunun için önce inanç sonra da çalışmamız gerekmekte.Tüm gençlerimizin bu inançla çalışacağına olan inancım tamdır.İç çekişmelerle enerjimizi harcamadıktan , birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikten sonra aşamayacağımız güçlük yoktur.Biz üzerimize düşeni gençler olarak en iyi şekilde yapacağız muvafakiyet Allah"tan” dedi.
Kahvaltıda Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden ve Dr. Mehmet Nil Hıdır gençlere verdikleri önem ve değeri dile getirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın "Biz Gençliğimizi yedek kulübesinde değil, ilk on birde görmek istiyoruz" sözünden yola çıkarak gençlik kollarının sadece bayrak asmak , slogan atmakla yetinmeyip geleceğin siyasetçilerinin yetişeceği ülkenin gidişatına yön verecek insanlar olacağına inandıklarını dile getirdiler.
Kahvaltıdan sonra Ev sahibi Muğla İl Gençlik Kolları Misafir illeri Önce Tarihi Belen Kahvesine götürüp ormancı türküsünü canlı olarak dinlettiler.Bir saat bu tarihi ortamda oturan Gençlik Kolları Belen Kahvesinden çıktıktan sonra Stratonikeia ve Lagina Antik Kentini ziyaret etti.
Saat 13:00 de Yatağan TKİ Tesislerinde Başlayan ve saat 17:00 ye kadar süren toplantıda Gençliğin sorunları ve Çözümleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Toplantıdan sonra Yatağan TKİ Sosyal Tesislerinde Muğlamıza Özgü Tandırımızı misafirlerimize tattırdıktan sonra son olarak Milas Güllük Belediye Başkanı M. Yavuz Demir ve Belde Başkanı Cafer Tuncer"in konuğu olarak Milas-Güllükten Tekne Turuna çıkıldı. Güllükte yenilen akşam yemeğinin ardından illerine gitmek için yola çıkan Gençlik Kolları çok memnun kaldıklarını dile getirip, Muğla Gençlik Kollarına teşekkürlerini sundular.