Meandros Köy Sofrasında düzenlenen toplantıda AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Muhtarların sorunlarını dinlemek ve olabildiğince çözüm üretmek amacıyla bir araya geldiklerini aktaran Erdem, toplantıda yerel seçimler konusunu işledi.

Seçimlerin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne denk gelen bir zamandan daha ön plana alınarak gerçekleştirilmek istendiğini bunun da 2013 Ekim veya Kasım ayı olarak düşünüldüğünü aktaran Erdem “Bunun için bir anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliğinin ardından yerel seçimler erkene alınacak” dedi.

Aydın’ın Büyükşehir ilan edilmesi halinde il sınırlarının büyük şehre devredileceğini aktaran Erdem, muhalefet partilerinin Aydın’ın Büyükşehir ilan edilmesi halinde ilçelerin ve vatandaşların kayıp yaşayacağına yönelik söylemlere ise tepki gösterdi. Siyaseti; insan odaklı sorunları çözme kurumu olarak tanımlayan Erdem “Büyükşehir olmamız durumunda çöp, arıtma tesis ve İmar hizmetlerinin daha sağlıklı yürümesi oluşacak. Şu anda çoğu ilçe belediyesinde gelen para ancak personel maaşına yetiyor. Kaynaklarımız verimli kullanmak zorundayız. Kendimize çeki düzen vermezsek ne köylerimiz ne de illerimiz düzelir” dedi.

Aydın’ın Büyükşehir ilan edilmesi ile genel bütçeden ciddi pay geleceğini, imar yetkisi ve planlamanın büyükşehir belediyesinde yer alacağını belirterek yasanın “Yasanın bir ilin geleceğinde hayati önemi var. Yerel yönetimlerin olumsuzluklarının dağıtılması için önemli karar. Yetki, güç ve idari planlama ile sorun çözülecek. Bu anlamda çözüme ilişkin farklı fikir varsa sunulsun ancak tribüne oynanmasın” dedi.

Siyasi anlayışla zamanında bir sürü ilçe oluşturulduğunu aktaran Erdem “Klasik, oy kaygısı hareket eden iktidar olsak, bugün ilçe olmak istiyoruz diyenlerin hepsini ilçe yaparız. Ancak biz planlı ve verimli olalım diyoruz. Başbakanımızın her zaman dediği gibi kaybetmeye hazırız, Millet ve ülke geleceğimiz daha temiz çevre, su, planlı kent için çalışıyoruz” dedi.

MUHTARLARIN ÖZLÜK HAKKI SORUNU DİLE GETİRİLDİ

Ardından muhtarları dinleyen Erdem’e Efeler Mahallesi Muhtarı Aydan Aşık Turgut; muhtarlar olarak geri planda tutulduklarını maaş ve özlük hakları konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu söyledi.

Muhtarların sosyal güvenlik haklarının da olmadığını aktaran Turgut “Hükümet bizlere uzak kaldı. Bir ara köy muhtarlıkları kalsın, mahalleler kapatılsın diye bir düşünce vardı. Gayet mantıklı çünkü muhtarların tüm yetkisi elinden alındı” dedi.

35 yıllık Hisar Mahallesi Muhtarı Bahri Aşık ise Nüfus Müdürlüğünde yapılan uygulamalarla muhtarların baskı altına alındığını ve yasal anlamda muhtarlara sıkıntı çıktığını belirtti. Aşık ‘D Formu’ olarak bilinen kayıt formlarının muhtarlar tarafından teyit edildiğini belirterek “Her muhtarlığa ayda en az 300 kayıt oluyor. Her muhtarların sahası en az 7 kilometre. Biz bu kayıtları tek tek dolaşarak teyit etmek durumunda kalıyoruz” dedi.

Muhtarların sorunlarını not alan Milletvekili Erdem, Aydın İl Nüfus Müdürünü arayarak sorunu direkt olarak iletti.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png