Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atila Koç tarafından 6 yıl önce belde halkına verilen köprünün yenilenme sözünü Yamalak halkının sanki sözü kendisi vermiş gibi algıladığı için büyük baskı gördüğünü ifade eden Başkan Soysal; “Köprü bizim için çok önemli ama belediye olarak biz bu sorunu çözemeyiz. 60 yıllık köprü şu an ancak bir aracın geçişine müsaade ettiği gibi dayanıklılık yönünden de sorunlu. Atila Koç bakanımız sözü verdi ama şu an kendisi mecliste yok. Sorun bana kaldı. Çözüm bulamıyorum” dedi.

“SÖZ YERİNE GETİRİLSİN”

verilen sözü hatırlatan Yamalak halkı da Büyük Menderes Nehri üzerindeki eski köprünün yenilenmesi istendiler. Aydın eski Milletvekili Atilla Koç'un bakan olduğu dönemde beldelerini Kuyucak ve Denizli'ye bağlayan dar köprünün yenileneceği konusunda söz verdiğini ancak bugüne kadar köprünün yenilenmediğini kaydeden Yamalaklılar, “Bundan sonra da yapılacağı umudunda değiliz. Çünkü Koç gitti, köprü kaldı” dediler. Köprünün araçlar için tehlike oluşturduğunu söyleyen Yamalak Belediye Başkanı Necati Soysal “Yarım asırlık köprü artık hizmet veremez hale geldi. Kültür ve Turizm eski bakanımız ve eski Aydın milletvekilimiz Sayın Atilla Koç, yeni seçildiği günlerde beldemizi ziyaret ettiği sırada bu köprüyü görmüş ve 'Bu köprü buraya yakışmıyor. Yenisini yapalım' diyerek halkımıza söz vermişti. Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen verilen söz yerine gelmeyince geçen yıl köprü üzerinde toplanarak, Sayın Koç'un sözünü yerine getirmesini istediler. Ama bu dönem Sayın Koç'un milletvekilliği yok. Şimdi bizim köprüyü kim yapacak? Yamalak halkı bir an önce köprünün tamamlanmasını istiyor” dedi.

KORKUYORLAR

Beldesinde 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Soysal, “Zeytin, pamuk, nar üreticiliği ve hayvancılık yapan halkımızın ve çevredeki okullara giden çocuklarımızın köprüye ihtiyacı var. Eski köprüden geçerken korkuyorlar. AK Partili bir belde olarak iktidarın desteğini alacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png