Adıyaman"ın Besni İlçesi Suvarlı Belde Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Bozdağ"ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla tutuklandı.

5 gün önce Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine "ihaleye fesat karıştırma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarını örgütlü olarak işledikleri iddiasıyla Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında Suvarlı Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Bozdağ"ın da bulunduğu 7 kişi, dün akşam Besni adliyesine sevkedildi.

Besni adliyesinde savcılık tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, akşam geç saatlerde nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Suvarlı Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Bozdağ, Sarıyaprak Belde Belediyesi Muhasebe Müdürü Mehmet Öztürk, Suvarlı Belde Belediyesinde çalışan Yunus Adıgüzel, Mehmet Beyaz ile müteahhit Müslüm Kadıoğlu tutuklandı. Diğer şüpheliler Latif Yılmaz, Mithat Karapınar ile Evni Altun ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklan 5 kişi yoğun güvenlik önlemi altında Adıyaman Cezaevine gönderildi.

DHA