Milletvekili Abdurrahman Öz, geçtiğimiz günlerde muhtarları, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini ve partililerini toplayarak Çine Müftülüğünde referandum çalışması gerçekleştirmişti. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise AKP Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün referandum çalışması yapmak için Çine Müftülüğünü kullanmasını manidar bularak eleştirdi.

Başka Siyaset Yapabileceğin Yer Mi Yok?

Baydar Öz’e, Çine de başka siyaset yapabileceğin yer mi yok, Neden müftülük binasını kullanıyorsun? Sorusunu yönelterek, “Çine de toplantı yapabileceğin salonlar var. Eğer Çine’yi bilmiyorsan söyle biz Çine’yi gezdiririz sana. Neden dini siyasete alet ediyorsunuz? Biz en başından beri söylüyoruz bırakın dini duyguları sömürmeyi sokağa çıkmaya yüzünüz varsa çıkın bir dışarı vatandaşa hal hatır sorun, esnafa yüreğiniz yetiyorsa bir hayırlı işler dileyin. Neyi gizlemeye çalışıyorsunuz da kapalı binalardan dışarı çıkamıyorsunuz” diye konuştu.

Bu Anayasa Değişikliği Cumhuriyet Rejimini Yıkmaya Yöneliktir.

Baydar anayasa değişikliğinin toplumun hiçbir kesimine faydası olmayacağını belirterek “Sizin referandum çalışmalarında “Evet” oyu için bir argümanınız yok, halk neden evet diyecek? Bu Anayasa değişikliğinin çiftçiye, işçiye, emekliye, öğrenciye, atanamayan binlerce öğretmene, işsiz kalan gençlere ne gibi faydası var.

Çift başlılıktan bahsediyorlar, ülkeyi 15 yıldır siz yönetmiyor musunuz, eğer kandırıldığınızı söylediğiniz kişiler yönetiyorsa söyleyin bizde bilelim. Bu anayasa değişikliği Cumhuriyet rejimini yıkmaya yöneliktir. Tek bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti’ni parmağın da oynatması demektir. Bu anayasa değişikliği Atatürk ilke ve devrimlerine tam anlamıyla ihanettir. Bu anayasa değişikliği Sayın Öz’ün deyimi ile garabettir ” diye konuştu.

Asıl ‘’Garabet’’ Olan Sizsiniz

Baydar AKP Milletvekili Abdurrahman Öz’ün gerçekleştirdiği referandum toplantısında CHP’nin aldığı karara “garabet” demesini eleştirerek, “Sayın Öz acaba garabet kelimesinin anlamını biliyor mu? Yoksa reislerinin ellerine verdikleri metinden mi konuşuyor? Asıl ‘’garabet’’ olan sizsiniz Sayın Öz. Türk Bayrağı’nı masa örtüsü olarak kullanarak müftülükte yaptığınız toplantıda hangi mesajı vermek istiyorsunuz? ” dedi.

Aydın İline Kara Bir Leke Gibi Düştünüz

Baydar, Öz’ün Mecliste oy kullandığı sırada fotoğraf çektirmesini eleştirerek, “Aydın iline kara bir leke gibi düştünüz. Aslında açıklamalarınız AKP’nin Türkiye’deki genel siyaset anlayışının özetidir. Anayasa oylamalarında Sayın Öz’ün, AKP grup başkan vekiline göstere göstere oy kullanması ve bununla ilgili, ‘’Ben oy kullanacağım, 20 tanesi geçmiş resim çekiyor. Ben de göstere göstere kullandım. Gizli oy zaten istediğinde gizli yaptığın bir oylamadır’’ açıklamasını yapması halkla dalga geçmekten başka bir şey değildir. Pinokyo numaralarını bırakın da gerçekçi olun halkın aklıyla dalga geçmeyin. Vatandaş sizin neden açık oy kullandığınızı, neden korktuğunuzu çok iyi biliyor. Kendinizi ispatlama çabanız sınıfta kalmıştır. İzlediğiniz ‘’garabet’’ siyasetin artık halk tarafından geçerliliği yoktur” dedi.

Yanlışına Yanlış Diyebilecek Bir Omurgaya Sahip Misiniz Ki?

Baydar, sözlerini şöyle devam etti;

“CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için adayı yok demiş Sayın Öz. Siz Sayın Erdoğan’ı AKP’nin adayı olarak mı görüyorsunuz? Buna kargalar bile güler. AKP Sayın Erdoğan’ın tekelindedir. Sayın Erdoğan’ın yanlışına yanlış diyebilecek bir omurgaya sahip misiniz ki CHP’nin adayı yok diyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olmasından yanayız. Biz egemenliği saraydan alıp halka armağan eden bir partinin mensubuyuz ya siz? Egemenliği Halkın elinden alıp saraya teslim etme çabası içerisinde olanlardansınız.

FETÖ, PKK ve İŞİD terör örgütleri tarafından kandırılan partinin mensubusunuz. Referandum çalışmalarında da halkla bir araya gelme cesaretiniz olduğu zaman 15 yıldır kandırıldık, artık kandıramayacaklar bizi ifadelerini kullanınız.

Sağa sola çamur atıp suçlayacağınıza; Bu Anayasa değişikliği hangi vatandaşın sorunlarını çözecek buna cevap verin”

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA