Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş ve ilçedeki meslek odası temsilcilerinden oluşan bir heyet Söke AK Parti İlçe Teşkilatı"na yaptığı ziyarette bir yandan sorunlarını dile getirirlerken, bir yandan da milletvekili seçimlerinde Sökeli bir adayın seçilebilecek sırlamada yer almasını arzu ettiklerini dile getirdiler.
Söke AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanvekili Hasan Turhan ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Söke esnaf odaları temsilcileri adına konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Refik Karataş rahatsızlığı nedeniyle Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesi"nde tedavi görmekte olan Söke İlçe Teşkilatı Başkanı Namık Yıldırım"a geçmiş olsun dileklerini ileterek; “İlçe başkanı Sayın Namık Yıldırım"ın rahatsızlığına hepimiz üzüldük, kendisini bir an önce iyileşerek yeniden aramızda görmek en büyük arzumuz” dedi.
Torba Yasası ile ilgili hükümetin bu konudaki yaklaşımını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Refik Karataş; “Torba Yasası"nın esnafımıza mutlaka önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Başbakanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz. Esnaf Kefalet ile ilgili yaşanılan sorunların nisan ayında çıkacak olan yasa ile çözüme kavuşacağının inancındayız. Zira esnafımız ciddi ekonomik sıkıntı içerisinde” dedi.
Toplantıda Sökeli bir adayın meclise gönderilmesi arzu ettiklerini sözlerine ekleyen Refik Karataş; “Söke"den bir vekilin meclise artık gitmesi kaçınılmaz. Bu dönem bunun eksikliğini hissettik. Söke"den bir arkadaşımızı vekilimiz olarak meclis de görmeyi arzu etmekteyiz. Bu konuda esnaf odaları olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerinme getirmeye hazırız. Gerek imza kampanyası gerekse genel merkeze faks gerekirse basın açıklaması yapmaya hazırız” diye konuştu.
Esnaf Odalarının ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren ilçe başkan vekili Hasan Turhan ise; “AK Parti olarak vizyon sahibi, bizi mecliste temsil edebilecek herkese kapımız açık. Bizim de gönlümüzden geçen içimizden bir arkadaşımızın milletvekili olarak meclise gitmesi. Aday adaylığı konusunda gelecek önerilere ve isimlere kapımız açık” dedi.
Bu tür ziyaretlerin nezaket çerçevesinde yürütüp daha da çoğaltılması gerektiğine dikkat çeken Ak Parti İlçe Başkan Vekili Hasan Turhan; “Bu ziyaretlerde bilgi alış verişi ve yeni fikirlerin ortaya çıkması açısından bu tür ziyaretleri önemsiyoruz. Burada asıl olan Sökemize hizmet getirmek ve esnafımızı rahat ettirmektir. 2007 seçimlerinden sonra halk oylamaları yaşandı. Hiç bir seçim döneminde mali disiplini elden bırakılmamış, piyasaların güveni bozulmamıştır. Ak Parti siyaseti temize çeken, siyaset ile yolsuzluğu popülizmi birbirinden ayırmış, siyasete itibarını iade etmiş bir partidir. Esnaf odaları ile yapılan olumlu görüşmeler neticesinde uzunca bir süredir dile getirdiğimiz "bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin kanun tasarısı" açıklanması iş dünyasında memnuniyetle karşılandı” şeklinde konuştu.