Bingöl'de gezi ve incelemelerini sürdüren Yılmaz, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kendisini ikinci kez milletvekilliği şerefine layık gören Bingöl halkına teşekkür etti.
 
Bu dönem ikinci defa bakanlığın nasip olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bir taraftan şahsım adına değil, bizlere destek olan milletimiz adına, halkımız adına büyük bir şeref, ilimiz adına büyük bir şeref, onu en iyi şekilde taşımaya çalışacağız. Fakat bir taraftan da büyük bir sorumluluk omuzlarımızdadır. Bu şerefli görevimizde ülkemize, halkımıza, memleketimize hizmet etmeye çalışacağız'' diye konuştu.
 
Bakan Yılmaz, kabinede gece gündüz çalışarak, çaba sarf ederek bu göreve layık olmaya gayret edeceğini ifade etti.
 
Hükümetin güvenoyu almasıyla birlikte hizmetlerine başlayacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
 
''Daha önceki dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de demokrasi, hukuk, ekonomi ve sosyal alanda millete hizmet etmeye devam edeceğim. Ülkemizi dünyada hak ettiği yere daha da yaklaştıracak ve bu anlamda Bingöllü de inşallah hakkettiği hizmetleri alacaktır. Bingöl, çok güzel bir tabiata sahip. Allah çok güzel bir tabiatı bu bölgeye nasip etmiş. Çok da kendi içinde bozulmamış bir millete sahibiz, halka sahibiz. Bingöl halkı gerçekten bozulmamış, çok temiz bir halktır. Belli değerleri olan, maneviyatı güçlü olan, son derece önemli hasletleri olan bir halktır.''
 
Öncelikli olarak devam eden yatırımları bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, seçim döneminde söylediklerinin aynısını söylemeye devam ettiklerini belirtti. Yılmaz, ''Bizim prensibimiz, yapabileceğimiz şeyi söyleriz, söylediğimiz şeyi de gücümüzün en sonuna kadar yapmaya çalışırız. Güven böyle oluşur. Yoksa 'seçim zamanında başka şeyler konuş, seçim bittikten sonra başka şeyler anlat', bu doğru bir şey değildir. Halkımız için ortaya neyi koyduysak, şimdi de o hedeflerle ilgili çalışmalarımızı yapacağız'' diye konuştu.
 
-''İNŞALLAH DOĞALGAZI DA BİNGÖL'E TAŞIYACAĞIZ''-
 
Doğalgazın Bingöl'e gelmesinin güzergah değişikliği nedeniyle geciktiğini dile getiren Yılmaz, ''Bitlis-Muş güzergahından Bingöl'e doğalgaz gelecek. Doğalgaz konusunda da sürekli BOTAŞ Genel Müdürüyle iletişim halindeyiz. Mühendislik çalışmaları bu ay içinde sonuçlanıyor. Artık önümüzdeki dönem ihalesini yapıp, inşallah doğalgazı da Bingöl'e taşıyacağız'' dedi.
 
AK Parti olarak istihdam konusu üzerinde ısrarla durduklarının altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu:
 
''2009 yılından 2010 yılına gelirken, aslında çok önemli bir iyileşme sağladık. Toplum genelinde bir rahatlama olduğunu düşünüyorum. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2009 yılında yüzde 17'den fazla Bingöl'de işsizlik vardı. 2010 yılında ise 5 puanlık bir düşüş oldu ve Bingöl'deki işsizlik oranımız yüzde 12.5 oldu. Türkiye ortalaması ise yüzde 11.9'dur. Amacımız önümüzdeki dönemde de hızlı bir şekilde istihdama dönük projelerimizi devreye sokarak, Bingöl'ü Türkiye ortalamasının altına çekmektir. Dünyanın her yerinde işsizlik vardır, ama önemli olan bunu en aza indirmektir.''
 
İşsizlik oranının düşürülmesi için çağrı merkeziyle ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğine de değinen Bakan Yılmaz, Et ve Balık Kurumuna önemli yatırımlar yaptıklarını, Organize Sanayi Bölgesinde önemli çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.
 
Kalkınma Bakanı olarak bütün Türkiye'ye hizmet etmeye çalışacaklarını, buna karşın az gelişmiş bölgelere daha fazla ilgi göstereceklerini belirten Yılmaz, ''Doğu'ya, Güneydoğu'ya, Orta Anadolu'nun beli kesimlerine, Doğu Karadeniz'e özellikle daha az gelişmiş bölgelere daha fazla ilgi göstereceğiz. Kalkınma Bakanı olarak kendime birinci misyon olarak bunu görüyorum. Nispeten daha az gelişmiş bölgelerimizi biraz daha ön plana çıkarma yönünde gayret edeceğiz. Türkiye'nin kalkınma konusundaki tecrübelerini komşu ülkelerle de paylaşma konusunda ciddi gayretlerimiz var'' diye konuştu.
 
Türkiye'de 1 doların altında yaşayan nüfusun kalmadığına da değinen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Dünya geneline baktığımızda Türkiye gerçekten iyi bir konumdadır. Sudan'ın yüzde 90'ı günde 1 doların altında gelirle yaşıyor. Bizim dönemimizde bu bitti. Türkiye'de artık 1 doların altında gelirle yaşayan nüfus kalmadı, sıfırlandı. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin yüzde 3'ü 2 doların altında yaşıyordu. Şu anda binde 20'ye düşmüş durumda. AK Parti sadece ekonomiyi büyütmedi, sadece demokrasiyi derinleştirmedi, aynı zamanda yoksulluğu da ciddi anlamda azalttı. Ancak yüzde 100 bitmedi, daha yapacak çok şeyimiz var.''
AA