Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Cumhuriyetin 100. yılına giderken hem siyaseten, hem ekonomik olarak, hem de sosyal olarak güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz'' dedi, 3. AK Parti iktidarından söz etti.

AK Parti Kocaeli teşkilatınca bir restoranda düzenlenen ''Seçim koordinasyon merkezleri'' toplantısına katılan Ergün, AK Parti teşkilatlarının tüm mekanizmalarıyla seçime hazır olduğunu söyledi.

Seçime başından beri hazır olduklarını ifade eden Bakan Ergün, Kocaeli teşkilatının AK Parti'nin ilk seçimini yaşadığı teşkilat olduğunu bildirdi.

AK Parti'nin kurulmasının ardından ilk seçimini eskiden belde olan Ereğli'de yaşadığını anımsatan Ergün, 3 Kasım seçimlerinden önce 2002 yılının Temmuz ayında yapılan Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinde yüzde 35 civarında oy alarak birinci parti olduklarını kaydetti.

''En çok seçim tecrübesi bulunan AK Parti teşkilatı Kocaeli'dir'' diyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Ereğli seçimlerinin adeta AK Parti'nin Türkiye'de alacağı oyları işaret ettiğini, o gün Türkiye'de siyasetin, ekonominin yönünün değiştiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bugünün Türkiye'si, 8 yıl öncesiyle mukayese edilemeyecek bir Türkiye'dir. Türkiye'nin milli geliri 3 bin 500 dolardan, 10 bin 100 doların üzerine çıkan bir noktaya geldi. Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardan, 130 milyar dolar seviyelerine, dünyanın 26. büyük ekonomisi olmaktan 16. büyük ekonomisi olma noktasına geldi. Avrupa, Ortadoğu, Kafkasya'da, tüm dünyada siyasi kararların alındığı masada artık Türkiye'nin bir sesi, bir gücü var. Siyaseten, ekonomik açıdan daha güçlü bir Türkiye ve içerdeki sosyal sorunlarını, yaralarını saran bir Türkiye. Kimsenin Türkiye'de 'benim etnik ve ya dini kimlik farklılığım var. Bundan dolayı sorun yaşıyorum' demeyeceği bir Türkiye inşa etmemiz lazım. Cumhuriyetin 100. yılına giderken hem siyaseten, hem ekonomik olarak, hem de sosyal olarak güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Atılan tüm adımlar, 2023'de herkesin özgür olacağı bir Türkiye'yi inşa etmek içindir.''

-ÜÇÜNCÜ AK PARTİ DÖNEMİ-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere ilişkin ise şunları söyledi:

''Türkiye'de veya dünyada herkes aslında Haziran ayında yapılacak seçimin sonuçlarını şimdiden satın almıştır. Nedir o sonuç? Haziran ayından itibaren üçüncü AK Parti dönemi başlayacaktır. Türkiye'de siyasi istikrar ve güven ortamı devam edecektir. Hedefimiz, üçüncü iktidar dönemimizde Türkiye'yi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımaktır. Teşkilatlarımız canlı ve diri bir şekilde, yan yana, omuz omuza mücadeleyi sürdürüyor. Dinamik bir teşkilat yapısıyla seçime hazırlanıyoruz. Teşkilatlarımızın rolü interaktiftir, bir yandan halktan aldıklarını süzgeçten geçirip, merkeze doğru taşımaktır. Bir gözümüz, bir kulağımız halkta olmalıdır. Gözü kulağı halkta olmayan partiler bir yere varamaz. Ne yapsalar bir işe yaramıyor. Onların gözü halkta değil, bunların eli işte gözü oynaşta, onun için bir yere varamıyorlar.''

''Teşkilatların seçim olmadığı zamanki görevinin, halktan alıp, merkezi ve yerel yönetimlere taşımak, merkezi ve yerel yönetimlerden alıp hizmetleri toplumun derinliklerine nüfuz ettirmek'' olduğuna işaret eden Bakan Ergün, 2023 vizyonunun gerçekleştirilmesi için siyasi istikrar ve güven ortamına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

''AK Parti Türkiye'de bazı rekorları kıran bir partidir, siyasi istikrar rekorunu da kıracaktır'' diyen Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de iki defa üst üste seçim kazanan var, biz de onlardan biriyiz. Demokrat Parti üç seçim üst üste kazandı, biz de Demokrat Parti'nin rekorunu kıracağız. Ama biz bir rekor daha kıracağız, biz dört seçim üst üste kazanacağız. Bu Türkiye'de siyasi istikrar rekoru olacaktır. Bu zamanında Almanya'da, İngiltere'de oldu. Almanya en büyük hamleleri o dönemde yaptı, hatta iki Almanya o dönemde birleşti. 2023 yılı için ise beş seçim üst üste kazanmamız gerekiyor. Bazılarına hep şunu söylüyoruz, '2023'e kadar buradayız ve 2023'ün güçlü Türkiye'sini inşa edeceğiz' diyoruz.''

Muhalefet partilerinin iktidara gelme düşüncesi olmadığını savunan Bakan Ergün, ''Evvela millete gitmeleri, milleti iyi anlamaları gerekiyor. Duyduğumuza göre AK Parti'ye casus gönderenler olmuş. 'Ne yapıyorlar da bu kadar başarılı oluyorlar' diye. O casuslar yanlış bilgi götürmüş, işin aslını alamamış. İşin doğrusunu yapmak için iyi analiz yapmak, milletin taleplerini iyi değerlendirmek lazım'' diye konuştu.

Ergün, seçimlerde Kocaeli'de en çok oyu alan parti olacaklarını, Türkiye ortalamasının 5-10 puan üstünde oy alma potansiyelleri bulunduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı, Bakan Ergün'ün konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

AA