ANKARA STAR
AK Parti tüzüğündeki “en fazla 3 dönem seçilme” şartına “ardı ardına” ibaresi eklenecek. Eskişehir kongresinde, “En fazla 3 dönem seçilme” şartı için “Türk siyasetinde bu yolu biz açtık. Bu yolun taşlarını daha sağlam döşeyeceğiz” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül’de yapılacak AK Parti 4.Olağan Büyük Kongresi’nde tüzük değişikliği yapılması için talimat verdi.

Yapılan hazırlığa göre, AK Parti tüzüğünün 132. maddesindeki “3 dönem şartı” korunacak. Ancak mevcut tüzüğe göre 3 dönemi tamamlayan adayların ara verip yeniden seçilmesinin önü açılacak. 30 Eylül’de gerçekleşecek değişiklikle, AK Parti tüzüğündeki “Parti Adayı Olarak Seçilmiş Olanların Yeniden Adaylığı” başlıklı 132. maddede tek kelimelik değişiklik yapılacak. Maddenin yeni hali şöyle olacak: “AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, ardı ardına en fazla üç dönem aday gösterilebilir.” Böylece üç dönemi dolduran tüm milletvekillerinin, bir dönem ara verip yeniden seçilmesi mümkün olacak. Sınırlamaya takılan isimlerin başında gelen Başbakan Erdoğan da gelecek dönem TBMM’de yer almazken, ara verdikten sonra yeniden aday olabilecek.

Suriye’nin katliamları konuşuldu

Öte yandan Bakanlar Kurulu dün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 7 saat süren toplantının ana gündem maddesinin Suriye’de rejim güçlerinin son günlerde giderek artırdıkları katliamlar yer aldı. Toplantıda ayrıca uluslararası hava sahasında düşürülen Türk savaş uçağı ile ilgili olarak da son gelişmeler ele alındı. Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaret de kurulun gündem maddeleri yerini aldı.