İstanbul İl Başkanı Babuşcu, 'Demokrasi şöleni olacak. Stadın üçte biri boş kalırsa istifa ederim' diyor. Tribünlerdeki slogan bütünlüğü için amigolardan destek alındık.

"ARENA'DA DEMOKRASİ ŞÖLENİ"
AK Parti, Arena'ya çıkıyor... İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, 27 Mayıs'taTT Arena stadında yapılacak İstanbul İl Kongresi için çok iddialı. Babuşçu, hazırlıkları Akşam'dan Ercan Sarıkaya'ya anlattı: İlçelerde kongre dönemini bitirdik. Geniş bir istişare zemini oluşturduk. İlçe teşkilatları yüzde 48.5 nispetinde yenilendi. Şimdi hedefimiz il teşkilatımızda aynı nispette yenileyip gelecek vizyonumuza uygun bir yönetim yapısı oluşturmak. Demokrasi şölenimizi Türk Telekom Arena'ya taşıyacağız.

BAŞBAKAN 'DOLMAZSA' DEDİ
Kongremizi statta yapma fikri benimdi. Tüm riskleri de düşündüm. Ama riski göze almazsanız büyük hedefleri yakalayamazsınız. Başbakanımızla paylaştığımda, 'Seçim yok, miting coşkusu değil. Arena'yı dolduramazsanız zaaf oluşursa hoş olmaz' dedi. 'Doldururuz' dedim. Başbakanımız onay verince hazırlıklara başladık. Kongremizi, partinin vizyonuna yakışır görkemde ortaya koyabileceği bir mekanda yapalım dedik. Aylardır çalışıyoruz. İlçelerin statta alacaklara pozisyona kadar her şey hazır.

AMİGOLARDAN FİKİR ALDIK
İlk kez bir statta kongre yapıyoruz. Ambiyans ve görsel tribün şovları itibarıyla katkısı olabilecek herkesle görüşüldü. Teşkilatlarımızla irtibatlı olan, takımların amigo olarak adlandırdığı kişilerin fikirlerini aldık. Galatasaraylısı da Beşiktaşlısı da Fenerbahçelisi de var. İlçelerimizde 100'er kişilik gruplar oluşturduk. Sloganlar belirledik. Ekipler stadın tamamını harekete geçirebilecek.

ANA TEMA: BİRLİKTE TÜRKİYE OLDUK
Kongremizin ana temasını, 'Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk' üzerine kurduk. Şov hazırladık. Partimizin renkleri olan beyaz, turuncu, mavi ile Türk bayrakları olacak. Beyaz deyince beyaz, turuncu deyince turuncu bayraklar; Türkiye deyince Türk bayrakları sallanacak. Sloganlar belirliyor, pankartlar hazırlıyoruz. Başbakanımız içeri girdiğinde bütün stadı selamlayacağı şekilde platform oluşturuyoruz. Tüm yörelerden halk oyunları, mehter takımı olacak. Stadın kapasitesi 52 bin. Biz 100 bin kişi için çalışma yapıyoruz. Ulaşımı tamamen otobüslerle sağlayacağız.

RÖVANŞ DEĞİL, KUCAKLAŞMA
TT Arena'da kongre yapmamız, açılışta yaşanan münferit olayın bir rövanşı değil. Galatasaray camiasıyla aramızda bir sorun yok, olmadı da. O gün yaşanan çok küçük bir grubun yaptığı olaydı. Biz hiçbir zaman rövanşist duygular içinde olmadık. Camia açısından bir durum varsa da bu kucaklaşma vesilesi olacaktır.

27 MAYIS ÖZELLİKLE SEÇİLMEDİ
Tarihi mecburen 27 Mayıs olarak belirledik. Haziran için planlıyorduk. Ama Madonna konseri ve Türkçe Olimpiyatları'nın finali statta yapılacak. İki tarih vardı. Önce 20 Mayıs üzerinde durduk ama yetişmeyeceği için vazgeçtik.

ÖZEL BİLET BASTIRIYORUZ
Kongreyi statta yapmayı hedef koymuşsam bırakın yarısını üçte biri boş olsa 'Bu işi yapamadım, görevi bırakıyorum' derim. Özel bilet bastırdık. Gelenlere biletler vereceğiz. Aynı zamanda hatıra olacak.

MİLLETVEKİLLİĞİ HEDEFİ KOYMAM
Milletvekilliği gibi bir hedef koymadım. İl Başkanı olarak bu görevin hakkını verebilme kaygısı taşıyorum. Arkadaşlarıma 'Hep iyi bir taş olun, usta sizi iyi bir yere koyar' diyorum.

OĞUZ BEY ADINA ÜZÜLDÜM
CHP'nin yarısı boş kongre salonunu fotoğrafını görünce teşkilatımla gurur duydum. CHP ve Oğuz Bey adına üzüldüm. Bu boşlukta, CHP'nin daha çok kavga üzerine siyaset tarzı benimsemesi ve Gürsel Tekin'in istifasının da etkili olduğunu düşünüyorum.

Pazar günü amigolu prova varTT Arena'da pazar günü AK Partili'ler sloganlar için prova yapacak. Amigolar nasıl bağıracaklarını, stadı nasıl coşturacaklarını parti temsilcilerine anlatacak.