Yerel seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmesinin ardından CHP ve MHP'den birer belediye meclis üyesi transfer eden AK Parti, Akbük Belediye Meclisi'nde temsil hakkı kazandı.
Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde AK Parti Belediye Meclisi'nde temsil hakkı kazandı. 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti, AK Partili olan Akbük Belediyesi'ni CHP'ye kaptırırken, yerel seçimlerinde de belediye meclis üyesi çıkaramamıştı. Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmesinden sonra AK Parti Didim İlçe Seçim Bürosu'nun açılışında 2 belediye meclis üyesine rozet takan AK Parti, temsil hakkı elde etti. 2009 yerel seçimlerinde CHP'den seçilen, ardından istifa ederek yaklaşık 1 yıl bağımsız
olarak meclis üyeliğine devam eden Belediye Meclis Üyesi Coşkun Yetiş ile MHP'den seçilerek meclise giren ve 20 gün önce partisinden istifa eden Mehmet Avcı, seçim bürosu açılışında AK Parti'ye geçti. Belediye Meclis Üyeleri Yetiş ve Coşkun'a rozetlerini AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk taktı. Son transferle Akbük Belediye Meclisi'nde partilerin sandalye dağılımı şöyle: "CHP: 5 AK Parti: 2 MHP:1 DSP:1"