Olay yerine gelen Ak Parti Ankara Milletvekili ve Van Millitvekili adayı Burhan Kayatürk, “Saldırıyı otobüsümüze yapanlar araçtaki mikrofon ve ses cihazlarını utanmadan götürmüşler. Çalmışlar bu bir gasptır. Yani bunların demokrasi anlayışı taştır ve hırsızlıktır” dedi.
 
Van’da seçim çalışması yapan Ak Parti birinci sıra milletvekili Burhan Kayatürk'ün Van'a getirdiği 4 seçim otobüsünden ikisi İstasyon Mahallesi'nde bir grup tarafından taşlı sopalı saldırıya uğradı. Otobosün camları kırılırken, içersinde bulunan şoför ve partililer zor anlar yaşadı. Saldırgan ise olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.
 
Olay yerine gelen Ak Parti Ankara Milletvekili ve Van Millitvekili adayı Burhan Kayatürk saldırıyı yapanları kınadı. Kayatürk, "Ak Parti Van adayları olarak tüm siyasi partilerden randevu istedik ancak cevap alamadık. Özellikle de bu hareketi destekleyen partiden de randevu talebinde bulunduk. Ama halen bir randevu alamadık. Bunun yanında bizim her gittiğimiz her yerde vatandaşımızla kucaklamamızda önümüze engeller koydular. Araçlarımızı taşladılar. Taziyelerde provokasyonlarla karşılaştık. Bugün yine otobüslerimiz taşlandı. Şoförümüz, anonsçumuz yaralandı. Ama bizim yılmayacağımızı herkes bilsin. Biz yılmayacağız her sokağa her eve her mezraya gideceğiz. Ve bu saldırıyı otobüsümüze yapanlar araçtaki mikrofon ve ses cihazlarını utanmadan götürmüşler. Çalmışlar bu bir gasptır. Yani bunların demokrasi anlayışı taştır ve hırsızlıktır. Bunu da buradan söylüyorum” dedi.- milliyet