AKP MKYK Genel Merkez'de Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda Şırnak'ta hava operasyonlarında sivillerin vurulması iddiasının görüşülmesi bekleniyor. Ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıkladığı ikinci açılım paketinin de yine MKYK'nın gündemine gelmesi öngörülüyor. Toplantıda Başbakan Erdoğan başkanlığında AKP yönetimi son bir yılın değerlendirmesini de yapacak. 

Öte yandan toplantı için AKP Genel Merkezi'ne gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yazıcı Irak Sınırında askeri uçakların bombalamasıyla bazı sivillerin öldürüldüğüne ilişkin iddialarla ilgili detaylı bilgisi olmadığını bu yüzden açıklama yapamayacağını söyledi. Yazıcı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son açıklamalarına ilişkin "Siyasete geri dönecek şeklinde mi algıladınız mı?" sorusuna ise "O konularda yorum yapmam doğru değil, şık da değil. Cumhurbaşkanı kendisi değerlendirme yapmıştır, bunun ötesinde söylenecek bir şey yok" şeklinde yanıt verdi. Bir gazetecinin, "Görev süresinin yakışıksız bir durum olarak niteledi" sözlerine karşılık olarak da Yazıcı, "Yorumlar yapılıyor, Başbakanımız da açıkladı; 7 mi 5 mi? 7 yıl olduğu daha doğru yönünde eğilim daha fazla. Parlamento değerlendirecek. Bu konuda nihayet yol haritasını belirleyecek olan parlamentodur" dedi.

Emekli milletvekillerine yapılan zamla ilgili eleştirilerine hatırlatılması üzerine ise Yazıcı, "O nasıl oldu, nasıl gelişti bilmem. Herhalde arkadaşlar bilgilendirecekler ondan sonra konuşalım. Bu konu üzerinde çok fazla speküle edilerek parlamentoda yıpratılıyor, detay bilgileri arkadaşlarımız aktaracak ondan sonra sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz" diye konuştu.